Vad är Allergivänliga makeup?

Allergivänliga makeup är smink som har framställts av material som sannolikt inte kommer att orsaka en allergisk reaktion. Liksom andra allergiframkallande produkter, allergivänliga makeup bara gör en allergisk episod mindre sannolikt, snarare än att eliminera potentiella allergener helt och hållet. Många varuhus, hälsokostaffärer, och salonger skönhet säljer allergivänliga makeup samt erbjuda konsultationer som ger råd om hur du använder och hitta allergivänliga makeup, även om kunderna är medvetna om att allergivänliga produkter tenderar att vara dyrare än konventionella produkter. Det finns flera skäl att välja att använda hypoallergeniskt makeup. I vissa fall har människor en tydlig och påvisbar allergi mot en ingrediens i smink, vilket gör det nödvändigt att hitta produkter som inte innehåller denna ingrediens. I andra fall kan personer vill använda allergivänliga produkter för att undvika risken att utveckla allergi. Personer som bar smink för längre tid, exempelvis skådespelerskor, kan gilla allergivänliga makeup av detta skäl.

Allergier utvecklas när kroppen tolkar ett ämne som potentiellt skadliga, och ett frigörande av immunsystemet. Det tar bara en exponering för något att utveckla en allergi, men en allergi kan också uppstå när som helst, och det kan bli värre med tiden. När det gäller smink, allergier kan orsaka nässelfeber, hudutslag, svullet hud, och andra problem, bland annat risken för en allvarlig allergisk reaktion som leder till anafylaktisk chock, en mycket oönskad medicinskt tillstånd.

Tillverkare av hypoallergeniskt makeup använda ingredienser som är utformade för att minimera risken för allergiska reaktioner. Vissa tillverkare också stolta över lista alla sina ingredienser på etiketten, så att människor med dunkla allergier kan bekräfta att makeup är säker att använda. Produkterna kan också omfatta moisturizers, smoothers, och andra ingredienser som är avsedda att lugna huden när smink är sliten efter långa tidsperioder.

Även med allergivänliga makeup, hudirritation kan fortfarande utvecklas. Det är viktigt att helt ta bort smink i slutet av dagen, efter att de tagits med en djuprengöring med mild tvål och använda en återfuktande eller utjämning produkt att ge näring åt huden så att den inte blir torr eller irriterad med förlängd makeup användning. Alltför omfattande användning av makeup också tenderar att leda till hudproblem, eftersom huden kan bli igensatt med produkter som stiftelse och täcka upp. Personer som misstänker att de har en makeup allergi kan vara bra att få allergi för att bestämma vilken substans som orsakar problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.