Kan jag bli riktigt Beroende av tatueringar?

Många tatuerade personer skämtsamt varna vänner som får sina första tatueringar som tatueringar är beroendeframkallande, och det är svårt att sluta med bara en. Detta har gett upphov till idén att det är möjligt att bli beroende av tatueringar. Detta är dock lite missvisande, beroende är mycket komplicerad, och samtidigt som folk kan få tatueringar tvångsmässigt, tatuering sällan passerar linjen till verkligt beroendeframkallande beteende.

narkotikamissbruk i sig kan vara svårt att definiera, och det språk som används beskriva Dessutom har förskjutits till följd av mer information om hur hjärnan fungerar. Som regel är ett missbruk beskrivs som något som någon är beroende av, vare sig fysiskt eller psykiskt, och ibland båda. Till exempel heroinmissbrukare utveckla ett fysiskt beroende av heroin grund av att läkemedlet faktiskt ändrar sina hjärnans kemi, och spel missbrukare är beroende av processen och erfarenhet av spel på en psykologisk nivå. När någon blir beroende av något han eller hon kan delta i beteende som är skadligt i jakten på erfarenhet eller kemiska krävs för att tillgodose fysiska och känslomässiga behov. Missbrukare har svårt att prioritera sina livsval, välja en annan drabbats av en beroendeframkallande innehåll snarare än att betala en elräkning, till exempel. Missbrukare fortsätter med sitt beteende trots den fysiska, ekonomiska och sociala konsekvenser. Den tatuerade processen är förvisso känslomässigt och fysiskt intensiv. Vissa personer får tatueringar för komplexa personliga skäl, och erfarenhet av design och infärgning en tatuering är fylld med innebörd för dem. Fysiskt, gör att processen för kroppen att frigöra höga nivåer av endorfiner för att klara smärtan: samma endorfiner som frigörs när ansträngande motion och andra perioder av fysisk stress. Många säger att åtgärder som kör dem att känna sig bra, tack vare endorphin release, och samma sak gäller för tatueringar.

För att någon skall anses vara beroende av tatueringar, han eller hon måste blivit fysiskt eller känslomässigt beroende av processen för tatuering. I vissa fall kan detta hända. Vissa använder tatueringar matt känslomässig smärta, till exempel, medan andra kan bli fäst i rusningen av endorfiner frigörs under tatuering processen. Om någon väljer att skaffa en ny tatuering istället för att klara en situation, eller betalar för en tatuering innan säkra hyra, han eller hon kan vara beroende av tatueringar.

Det blir verkligen beroende av tatueringar är med all sannolikhet, ytterst sällsynt. Personer med flera tatueringar kan citera flera olika skäl till att vilja ha flera stycken av konstverk på kroppen, med tatueringar till minne av olika händelser i livet eller symboliserar viktiga begrepp till bäraren. På grund av de komplexa sociala och personliga frågor som omger tatuering, kan det vara svårt att skilja äkta missbruk från en enkel estetisk uppskattning. Sedan tatuerade människor är vana att negativa reaktioner på sin kropp konst, kan de också vara resistenta mot ett förslag att de är beroende av tatueringar och i behov av behandling, vilket är något att tänka på innan anordna ett ingripande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.