Hur mycket ska ett tips frisör?

En lämplig tips för en frisör beror på flera faktorer. Har någon annan än den frisör schampo ditt hår till exempel? Har arbetet ta flera timmar? Har du en manikyr eller vax på samma gång, som andra anställda i salongen? I allmänhet en enkel klippning av en person, eller en tvätt och skärning, kräver vanligen en spets 10-15 %. Men om en del av arbetet läggs ut på andra människor, såsom schamponering bör spets vara närmare 10%-strecket. Ett tips någon schamponering håret mellan en till två dollar (USD). Den större belopp är bättre när personen schamponering håret inte droppa vatten ner ryggen eller verkar alltför grov.

Generellt spetsen till schampo-person bör ges kontant, så det är en bra idé att göra några extra sådana i detta syfte. Omvänt kan ett tips till en stylist ofta läggas till lagförslaget om man använder en check eller kreditkort för betalning. En manikyr eller någon som utför ett vax är allmänt tippas mellan 10-20%. En snabb röra upp på naglarna är vanligen värd cirka två dollar. En längre manikyr eller pedikyr gjort professionellt troligen skulle få ett tips som representerar 20% av notan.

Om slutresultatet av en frisyr, färg eller Perm är en katastrof är det inte nödvändigt att lämna dricks . Ytterst är en deponering på personens kompetens samt stylist är sällskaplig natur och rättvis behandling. När en stylist har producerat en blick som inte når upp till varumärket i kompetens, kan det också vara en god idé att fråga efter sina pengar tillbaka, liksom bortse spetsen. I vissa frisyr bara salonger, kommer tjänsten med en pengarna-tillbaka-garanti.

frisörer som jobbar på övre delen salonger tenderar att förvänta sig en större spets. När arbetet väl utfört, en 20% dricks vanligen acceptabelt. Om man kan inte budget för en sådan spets, kan det vara bättre att överväga en frisör som avgifter något mindre.

Allmänt sett spets en inte är ägare till en salong. Om du är osäker på vem som äger salongen, kan du be din stylist. Sådana detaljer som normalt uppstår i samtal med sin stylist. Däremot kan ett tips vara acceptabelt att innehavaren av en ny salong, som försöker upprätthålla ett framgångsrikt företag. Spetsen kan fördelas mellan anställda vid innehavarens gottfinnande. Växelvis, den nya ägaren, som är kort på kontanter kan hålla spets.

När en stylist gör ett bra jobb på ett hår, bör ett tips spegla en tillfredsställelse med arbetet. Därför anser åtminstone 15-20% spets av den totala fakturan när en stylist har gjort ett utmärkt arbete. Sådan spets kommer sannolikt att en en välkommen kund till stylist i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.