Hur länge kan jag förvara makeup?

Många plånböcker och skåp medicin är fyllda med smink som kan vara långt förbi sin prime. Även bekostnad av kvalitet skönhet kan motivera kvinnor att hålla makeup tills varenda droppe läpp-glans eller mascara har använts, använder det när de har gått dåligt riskerar infektion och offra ditt utseende. Hur länge en kvinna ska hålla makeup beror på vilken typ av produkt, hur det har förvarats och fysiska indikatorer som en förändring i färg, lukt eller konsistens.

Alla makeup appliceras på huden kan orsaka utslag eller andra hudproblem om det höll på för länge. Håll blygas för cirka 18 till 24 månader. Stiftelsen är användbar upp till 18 månader beroende på om det är olja eller vattenbaserad. Oljebaserade stiftelse varar lite längre. Om en vattnig ytskikt former i flaskan, kasta stiftelsen bort.

Make-up bärs runt ögonen, som mascara och eyeliner, göra ett bra hem för bakterier och kan leda till en infektion i ögat . Även en tub med mascara kan innehålla tillräckligt med produkter med förra året eller mer, kasta en slang efter tre månader. Att begränsa risken för bakterietillväxt, undvika snabbt trycka staven in och ut ur röret, detta fällor luften inuti mascara. Flytande liner kan förvaras i upp till sex månader. Pencil eyeliners kan pågå längre om de slipas regelbundet. Ögonskugga behåller sin färg och konsistens ungefär ett år.

Makeup tillämpas nära munnen bör inte sparas i mer än två år. Lip liners bo bra den längsta av alla läpp produkt och bör pågå i minst två år. Om smink, liksom Lipstick lagras i en varm miljö, som bilen, kan man smälta och måste bytas ut mycket tidigare. Köpa nya läppglans varje 18 till 24 månader.

Nagellack kommer ofta ändra färger eller förtjockas när det gått dåligt. Ett annat tecken på att nagellack ska kastas är om locket blir svårt att ta bort eftersom den polska har torkat runt den. Nagellack vanligtvis går dåligt ett år efter att öppnas.

medan den organiska skönhetsprodukter är generellt friskare och mer miljövänliga, de brukar också ha mindre uthålliga eftersom de görs utan konserveringsmedel som icke-ekologisk makeup innehåller. Samma tumregel gäller här. Förvara inte makeup som har bytt färg, konsistens eller lukt, och inte hålla makeup som är mer än två år.

Några kosmetikaföretag print utgång datum på sina produkter "burkar eller tuber, kolla på botten av en produkt eller dess tryckt etikett för denna information. Sortering via din makeup varje säsong är ett bra sätt att se till att du inte kommer att använda alla osäkra eller förstörda produkter. Håll makeup som har funnits mindre än två somrar och vintrar och ersätta något äldre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.