Hur kan jag stoppa Hair Breakage?

Hair brott inträffar när ett hårstrå blir torr och spröd. Ett hårstrå strand innehåller en central kanal kallas cortex, som innehåller vatten, vilket gör den smidig och elastisk. Hår kan förlora sin fukt och bryta av flera skäl, bland annat åldrande, vitaminbrist, syrebrist, födointag, hår styling och medicinering. I de flesta fall kan håret går sönder stoppas.

Åldrande är den främsta anledningen till att håret raster. Orsaken till håret bryta är densamma som orsaken till rynkor utvecklingen, förlust av kollagen produktionen. Aging, uppenbarligen, inte kan förhindras, men brott kan minimeras med hjälp av kollagen kosttillskott och hårvårdsprodukter som innehåller kollagen.

Vitaminbrist är en annan boven i håret brott. För att hålla håret stark och smidig, vitaminer som t. ex. kalcium, järn, koppar, zink och jod behövs i tillräckliga mängder. Håret brott kan stoppas genom ett tillägg som innehåller hundra procent av det rekommenderade dagliga intaget av dessa vitaminer. Kosttillskott som innehåller mer än hundra procent kan leda till överdosering och bör undvikas.

Syre är nödvändigt för hårväxt. Kroppen kan berövas syre på flera sätt, bland annat en kost rik på mättade fetter och transfetter, rökning och exponering för passiv rökning. En fettrik kost orsakar kolesterol bygga upp i artärerna, vilket resulterar i förlust syre gör det i blodet. Rökning och passiv rökning exponering minskar blodflödet orsakar blodpropp som blockerar syre. Byta till en fettsnål kost och undvika cigarettrök kommer att öka syrehalten i blodet, därför stoppa hår brott. Fet mat är inte bara mat typ som kan orsakar håret blir sprött dock. Andra livsmedel inkluderar de som innehåller aspartam och natriumglutamat. Dessa kemikalier är giftiga för kroppen, vilket orsakar dålig blodcirkulation och direkt håravfall. Ta bort dessa kemikalier från en persons kost kan stoppa hår brott.

Hair styling är också en stor orsak till hår brott. Vardagsrutiner som platt strykning, blås torkning och curling kan torka ut håret nagelband, vilket gör att håret att bryta. Andra vanor som leder till brott omfatta borsta håret när det är våt, dra den i en stram hästsvans, fläta, och med en borste. Undvika dessa styling tekniker kan hindra håret från att bryta.

En vanlig biverkan av många läkemedel är att bryta mot håret. Tyvärr har många av dessa läkemedel är nödvändiga i att behandla allvarliga medicinska problem och kanske inte kunna undvikas. Om det är nödvändigt att ta medicin, kan en person bara kan minimera går sönder och inte stoppa den. Detta kan göras genom att använda hårvårdsprodukter som innehåller kollagen, hålla håret prydligt klippta och söka hjälp av en professionell stylist som kan rekommendera specifika produkter beroende på hårtyp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.