Hur kan jag köpa rätt Shampoo för min hårtyp?

Den första och mest självklara sak att tänka på när man köper schampo är din hårtyp. Din hårtyp kommer vanligtvis delas in i tre kategorier: torr, normal eller fet. Du kan dock ha en kombination av typer, och ditt hår kan ibland torr och ibland fet, beroende på vädret. Du kan också ha färgat eller värme skadat hår. Oavsett vad du skriver, det finns ett schampo för att lösa problemet. Du kan också köpa schampo för att ge håret extra organ eller att återuppliva trött hår. Det finns också schampon tillgängliga för gallring hår. Om du går till någon stormarknad, det hårvård utbud som finns kan vara häpnadsväckande. Om du vill veta den bästa typ av schampo för håret kan du be din frisör.

Hårschampo köpt från professionella frisörer är oftast av mycket bättre kvalitet. Många schampon köpt från butiker innehåller en stor mängd av silikon. Detta är en sorts plast som ger glans genom att täcka upp hårstrået. Det bästa schampo ingår inte silikon, utan använder mer naturliga ingredienser såsom örter och awapuhi. Schampon köpt från en frisör typiskt kostar mer än köpta schampo, men slutresultatet kommer att vara värt det.

Vår hår attackeras dagligen av föroreningar i luften. Bil avgaser, tobaksrök, och även agera eller kör händerna genom ditt hår kommer att lägga till smuts. Om du bor i en storstad, är problemet ännu värre. Flesta hår proffs rekommenderar tvätta håret varje dag. För detta behöver du en mild rengöring schampo som inte kommer att beröva håret dess näringsämnen. Om du har torrt hår, prova att använda ett schampo som ger håret extra fukt. Följa upp med en bra conditioner som kan användas varje dag efter tvätt. Brukar kallas leave-in balsam, kan dessa jämnas ut mot ditt hår och behöver inte tvättas bort. De är bra för att ge håret extra fukt. Vet du din hårtyp innan du väljer ett schampo. Se också till att schampo är kompatibel med din hårbotten. Du kan ha en torr hårbotten eller lider av mjäll. Det finns schampo speciellt utformad för att hantera dessa problem. Om du använder fel schampo, kommer det bara göra problemet värre. Det finns en mängd schampon tillgängliga för färgat hår. Färgat hår kan också falla under kategorin av skadade hår på grund av de kemikalier som används vid färg. Om färgen i håret börjar avta, använder ett schampo speciellt utformad för att få tillbaka färgen. Likaså, om ditt hår har skadats genom hot riktning tänger, använda ett schampo som hjälper reparera skadan och lägga fukt.

Ditt hår kan vara olika typer beroende på vilken tid på året. Väderförhållanden såsom fuktighet och kyla alla har en effekt på håret. Korrekt schampo och balsam kommer att kunna bekämpa dessa villkor och lämnar håret ser glansigt och friskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.