Hur kan jag då donera mitt hår?

Madonna Coffman var en sjuksköterska som utvecklat alopecia areata , en autoimmun hudsjukdom utan känd orsak eller bota, som en ung vuxen. Senare utvecklade hennes unga dotter sjukdomen och blev helt kala. Coffman såg psykiskt lidande att hennes dotter hade drabbats av håravfall, och i december 1997 började som leder insatserna för att upprätta Locks of Love som ett icke-vinstdrivande organisation. Sedan dess har Locks of Love gett människor som vill donera sitt hår på ett konkret sätt att hjälpa barn som lider av håravfall. Cirka 1,7 procent av världens befolkning lider alopecia areata , som orsakar håravfall både i hårbotten och på andra delar av kroppen. En person med alopecia areata blir skallig, antingen fläckvis eller hela hårbotten, eftersom personens immunförsvar angriper hårsäckarna, stoppa tillväxten av hår. Detta tillstånd har ofta sin början i barndomen.

Många vill donera hår för att hjälpa barn med håravfall leva ett mer normalt liv. Locks of Love ger postischer gjorda av människohår till barn som lider av alopecia areata , liksom brännskador i hårbotten, och andra permanenta sjukdomstillstånd. Barn som genomgår kemoterapi anses ibland, men inte alltid, eftersom detta anses vara ett tillfälligt tillstånd.

Människor som vill donera hår till Locks of Love måste ge tio eller fler inches av hår, dra lockigt hår rakt före mätning. Endast naturliga hår kan donera, inte väver, peruker, eller någon annan form av syntetiskt hår. Män, kvinnor och barn i alla åldrar och raser kan donera hår i någon färg. Håret kan vara permed eller färgat så länge den inte är skadad. En del salonger ger en hårklippning gratis för alla som vill donera hår. Dessa salonger är markerade med en dekal i fönstret, vilket tyder på att frisörer kommer att vara gratis för alla som planerar att donera hår. Stylist vanligtvis bunt håret att klippa och skära bort det i en hästsvans eller en fläta, innan ni fyller i frisyr och stil. Håret skall vara ren och torr, säkrade i en hästsvans eller fläta, förpackad i ett vadderat kuvert och skickas till Locks of Love.

Vanligtvis tar det sex till tio personer som vill donera hår att innehålla tillräckligt med hår för en peruk. Donerade hår är separeras så att endast de längre hår används, eftersom processen förkortar håret med två inches när peruken är klar. Postischer är handgjorda och anpassade monterade på varje barns huvud. Detaljhandelspriset för dessa postischer skulle variera från $ 3. 500 till $ 6. 000 (USD) men tillhandahålls utan kostnad eller en glidande skala av Locks of Love till barn med ekonomiska behoven.

Locks of Love uppskattar att mer än 80 procent av hår är donerade av barn som vill donera hår för att hjälpa andra barn. Hår som är grå, vit, eller för kort för att kunna användas i postischer för barn säljs till marknadspris för att kompensera de ekonomiska kostnaderna för att skapa postischer. Människor som vill donera hår kan hitta mer information på Locks of Love webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.