Hur kan jag Deal med torrt hår?

Det finns ett antal metoder för att behandla torrt hår, alltifrån gnida innehållet i kylskåpet på huvudet för att använda speciellt formulerade hårvårdsprodukter. I alla fall om du kämpar med torrt hår, så är din första steg vara att få håret klippt. Fråga stylist att klippa håret, ta bort döda, kluvna hårtoppar så att du kan börja med färska, friskt hår. Som en extra bonus får stylist använda berikande produkter för att få håret glansigt och smidigt efter din frisyr, som kommer att vara en bra startpunkt för behandling av torrt hår. Det finns ett antal orsaker till torrt hår. Tillbringa mycket tid i solen eller vatten kan orsaka torrt hår, samt utsätta håret för torr värme som blåser torkar, curling strykjärn och uppvärmda hem på vintern. Naturligtvis inte alla dessa saker kan undvikas, men genom att känna, kan du minska skadorna på ditt hår. Försök att hålla håret i en Badmössa medan i vattnet, till exempel, och överväga hatt när du är ute i solen. Låt håret lufttorka istället för att använda en hårtork, eller använda en microfiber handduk för extra uppsugningsförmåga för att hjälpa ditt hår torkar snabbt. Du kan också överväga att använda en luftfuktare för att få ditt hem är luftfuktigheten högre på vintern om du märker att din hud och hår är torra från vintern uppvärmning. I duschen, kan du hantera torrt hår genom att använda schampo och balsam specifikt utformade för torrt hår. Ta del av hur ditt hår uppträder med olika produkter, och byta produkter då och då för att förhindra ackumulering. Om du står ut, tvätta och skölja håret med ljummet med kallt vatten, och inte borsta eller kamma håret när det är fuktigt, eftersom detta kan sätta stress på håret.

Ditt kylskåp är en utmärkt källa till hem rättsmedel för torrt hår. Innan schamponeringen, skölj håret med ättika en gång i veckan eller så, fukta håret, gnuggar i några matskedar ättika, låt det sitta, och sedan skölja ur. Du kan också skölja håret med ett ägg misshandlad i ljummet vatten, eller ingredienser som mosad avokado och majonnäs. Det kan bli rörigt, men, du kanske föredrar att använda en olja behandling på håret, eftersom det är relativt lätt att skölja ur. Du kan också skölja håret efter tvätt med öl, men var noga med att skölja väl för att undvika att lukta som ett bryggeri. Att behandla håret med olja, varm olja strax innan gnugga in det i torrt hår. Helst bör du lämna oljan i natten, och skölj ut på morgonen, du kanske behöver två serier av schampo. Camellia, mandel, avokado, och safflorolja är alla bra val, men ingen olja kommer att göra. Du kanske vill hålla sig borta från låghaltiga olivolja eller vegetabilisk olja, eftersom dessa kan lämna en rolig lukt i håret. Tillsätt lite eterisk olja som apelsin eller lavendel om du vill.

Du kan också förbättra tillståndet i ditt hår och hud med din kost. Livsmedel med hög eteriska oljor som nötter, fisk och avokado kan hjälpa till att återställa fukt till ditt hår. Prova snacking på nötter eller integrera mer fisk i din kost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.