Vad är skillnaden mellan en Van Dyke och en Goatee?

En bockskägg och en Van Dyke finns två typer av skägg stilar bärs av män. De är båda mycket populär just nu, men Van Dyke är ofta mer populärt, och är oftare betraktas som ett professionellt utseende. De två stilar är ofta förväxlas med på grund av likheterna.

huvudsak bockskägg hänvisar till ett skägg som odlas bara på hakan. Det finns inga polisonger, och ingen ansluta hårstrån leder till överläppen. Den bockskägg kan vara lång eller kort. Termen kan komma från långt hår odlas på hakan av en get. I motsats till många felaktiga definitioner av bockskägg, innehåller det bockskägg inte en mustasch. Man hänvisar endast till att odla en kort eller lång lapp av hår på hakan.

Omvänt Van Dyke, även kallad Van Dyck efter 17th century konstnären Sir Anthony Van Dyck, innefattar bockskägg, men också har en mustasch. De tidigaste Van Dykes var utslitna med konstfullt ringlad mustascher. Idag har de flesta bär en tunn till måttligt tjock mustasch med en Van Dyke, som inte är vaxat att krypa uppåt. Ingen hår odlas på kinderna, så det är inte ett helskägg. Van Dyke är en variant av bockskägg, och en del också hänvisa till den klassiska bockskägg som en Van Dyke. Hår slitna bara på hakan kan också kallas en haka skägg om det är mycket lång. En annan variant av bockskägg som har vunnit popularitet är plåstret av hår på hakan ansluten till sida brännskador av växande hår längst ner på hakan och upp på kinderna. Det polisonger odlas länge att möta skägg på käken och lägre kinder, och ingen mustasch är sliten. Detta skulle återigen bara kallas en bockskägg.

Några göra ytterligare distinktion mellan bockskägg, Van Dyke, och andra former av skägg. Till exempel, en Van Dyke, när den ansluter helt bockskägg till mustasch kan kallas en cirkel skägg. Många helt enkelt kalla detta fortfarande en Van Dyke, eller tänka på det som den klassiska Van Dyke. Men tekniskt sett, kräver en Van Dyke inte ansluta hår, och kan bara vara en kombination av mustasch och bockskägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.