Vad är skillnaden mellan Cream Blush och Powder Blush?

Blush är en kosmetisk produkt som huvudsakligen används för att lägga till en ljus nyans på kinderna. Det brukar finnas i olika nyanser från ljust rosa till brons. Det finns två huvudsakliga former av blush: grädde och pulver. Skillnaden i strukturer av rodnar kan ändra utseendet det ger kinderna. Den exakta appliceringsmetod kan också variera mellan de två typerna rodna.

Cream rodna är en smidig texturerat produkt som vanligtvis kommer förpackad i en liten kruka eller andra grunda behållare. Den kan användas antingen med fingrarna eller en mjuk makeup svamp eftersom det kan spridas och blandas in i huden lätt, på grund av dess krämig konsistens. Vissa makeup bärare kanske vill använda grädde rodna framför andra eftersom det ofta ger en liten glans på kinderna. Det är oftast mer pigmenterade än pulver rodna och lägger mer färg per ansökan, vilket kan vara att föredra för dem som vill tyngre kind färg. Den stora skillnaden mellan kräm och pulver rodna är att pulver rodna är torr och har en lättare konsistens. Den finns både i en lös version och en solid tryckte version och appliceras på kinderna med en borste. De som använder pulver rodna kanske föredrar dess blotta färg, vilket ger dem möjlighet att kontrollera intensiteten i färg genom att välja att tillämpa tunna lager tills de når sitt önskade utseende.

Välja mellan kräm och pulver rodna kan också bero på bärarens hudtyp. Tillämpa pulver rodnar på torr hud kan orsaka hudirritation, så de med torr hud kan få bättre resultat med grädde rodna. Dess glänsande konsistens kan lägga välbehövlig fukt in på torr hud. Pulvret rodna på torr hud kan också fästa uppmärksamheten på några hudflagor och sprickor på grund av pulveriserade partiklar kan hålla sig till dem eller sjunka ner i någon skrevor. Omvänt kan grädde rodnar inte vara lämplig för fet hud eftersom den kan accentuera lysa. Om fet hud är särskilt smart, får produkten inte kunna korrekt fastna på huden och kan kräva ständig reapplications att upprätthålla kinden färg.

Cream och pulver rodna kan också reagera olika när det paras ihop med andra makeup produkter, såsom stiftelse och concealer. Grädde blygas tenderar att arbeta mest effektivt när den appliceras direkt på antingen rena eller lätt fuktad hud, snarare än lager ovanpå tyngre makeup produkter. Om grädden gnids in tjockare makeup produkter, kan bygga upp och ser mörkare eller clumpier än avsett. Eftersom pulver Blush är lättare, kan det fungera bättre för dem som bär full täckning makeup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.