Vad är retinoider?

retinoider är kemiska föreningar som är kemiskt besläktade med vitamin A. Dessa föreningar fungerar som normaliserande funktion hudcell och tillväxt. Kemikalien används ofta i läkemedel, främst inom dermatologi. Retinoider är vanligtvis kallas retinol och töm-A ®. Dessa kemikalier är alla derivat av vitamin A. i alla dess former, är retinoider blir allt populärare som en behandling av många hudsjukdomar, såsom akne. Aktuell retinoider har använts för att behandla rynkor, fet hud, platta vårtor, och pre-cancer hudskador. Den retinoid har visat sig vara en effektiv behandling av hudsjukdomar som psoriasis och akne.

Bättre sätt att huden bodar och förnyar sig själv är den främsta metoden att retinoider arbete. Den kemiska föreningen kan aktivera de celler som är ansvariga för produktionen av kollagen. De kan också bidra med en väl kasta av huden, vilket är nödvändigt för personer som vill hålla porerna rena. En gång i tiden var retinoider endast tillgänglig via ett recept, men mer kosmetiska linjer antar innehållet i sina produkter. Många over-the-counter produkter nu innehåller kemikalien. p

retinoider aldrig bör användas under graviditet. När ofödda barn utsätts för kemiska, har de en ökad risk att drabbas av missbildningar. Kvinnor i fertil ålder bör noga överväga de risker som en retinoid kan innebära under graviditeten. När kemikalien används konsekvent kan det leda till att hudton till ännu och förhindra för tidigt åldrande. För många unga män och kvinnor, är den kemikalie som används som en förebyggande åtgärd för att fördröja uppkomsten av rynkor och bevara huden under åldrandeprocessen. är några retinoider administreras oralt i doser på upp till ett milligram per dag. Den muntliga versionen av kemiska omfattar intern sätt att behandla hudsjukdomar som svår eller cystisk akne. En muntlig retinoid är förskrivna av läkare.

Vad gäller deras styrka, är en retinoid mest potenta när den är i flytande form. När de är i form av krämer, de är mindre potenta. Vid behandling av huden med retinoider finns vissa biverkningar som kan inträffa. Exempelvis personer som använder kemikalien kan ha en ökad risk för solbränna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.