Vad är puder?

puder är en typ av kosmetisk produkt som används för att utjämna utseende huden i ansiktet, och att jämna ut hudton. Det kan användas ensamt eller tillsammans med flytande foundation. Puder finns i huvudsak i två former: löst eller pressade. Löst puder i allmänhet säljs i ett litet badkar, och tillämpas med ett pudervippan eller makeup borste. Pressad pulver säljs i en kompakt, oftast med en spegel på ena sidan, och appliceras med en mindre pudervippan eller makeup svamp. Det finns fördelar och nackdelar för att välja lös eller pressad puder. Löst puder tenderar att gå på mer lätt och ger ett mer naturligt utseende. Det är inte så portabel som pressad pulver, dock, och är svårare att tillämpa på språng. Pressad pulver ger en mer "färdig" utseende, och kan vara en bra idé för de som kräver täta touch-ups under dagen. Personer med fet hy kan behöva experimentera för att hitta vilken typ av pulver som fungerar bäst för dem.

puder finns i olika nyanser för att matcha olika hudtoner, och det är en bra idé att välja hudfärg att passar bäst för den naturliga hud. Detta kommer att hjälpa makeup verkar mer naturligt, det skulle vara praktiskt taget omärklig. Det kan vara nödvändigt att använda olika ansikte pulver för sommar och vinter, eftersom huden kan bli mer solbränna på sommaren, eller torrare och i behov av extra fukt på vintern. Dessutom är vissa ansikte pulver som säljs i olika specialprodukter nyanser för att passa olika huden behöver, till exempel kommer ett puder med en grönaktig skiftning minimera uppkomsten av rodnad, medan en lila-färgat pulver kan bidra till uppkomsten av sälg eller gul hud .

Vissa typer av puder innehåller extra ingredienser för extra förmåner, såsom SPF ingredienser för skydd mot solen, eller akne-fighting ingredienser för dem som kämpar med finnar. I allmänhet, även om ett puder ger något skydd mot sol, är det en bra idé att använda ett solskyddsmedel under pulvret. Ett annat alternativ är att använda en fuktighetskräm med SPF rating.

Om du vill använda puder, antingen med en makeup borste, powder puff, eller makeup svamp, är det nödvändigt att börja med ett rent ansikte. Tillämpa några Moisturizer, flytande foundation eller concealer plats först. Sedan får en liten mängd pulver på makeup redskap och borsta det på ansiktet i snabb nedåtgående slag. Applicera lätt först, sedan lägga till mer om så behövs, är att vissa blandar makeup runt kanterna av ansiktet, såsom vid hårfäste, öron och hals.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.