Vad är en tatuering?

En tatuering är ett bläck design in i huden, vanligen via en nål. Tatueringen har i olika former använts ornamentally och religiöst av människor i tusentals år, med exempel på tatuering arbete finns på många bevarade förhistoriska exemplar. Människor använder också identifiera tatueringar på domesticerade djur, särskilt boskap. Exempel på tatuering arbete kan ses i de flesta mänskliga kulturer, och trots en viss social stigmatisering, är tatueringar blir vanligare i västvärlden, med uppskattningsvis 25% av amerikanerna bär minst en tatuering i slutet av 20-talet.

Ordet tattoo är sannolikt relaterade till Samoan tatau , som betyder "att strejka eller varumärke". Tatueringar blev populär i västvärlden när sjömännen började utforska Stilla havet och återvända med tatuering arbete. I Japan, där det finns en lång historisk tradition av tatuering, ordet irezumi hänvisar till traditionella japanska tatueringar, medan tattoo används i diskussioner om andra typer av Tattoo Art. Tattoo ägare förkorta ibland ordet till tat eller använda termerna bläck , konst eller arbete för att tala om mönster de bär.

människor får tatueringar av olika skäl: för att identifiera sig med en religiös eller social grupp, för att pryda sina kroppar, som skyddande symboler, för att täcka huden missfärgningar, eller som pågående konst och sociala projekt. De flesta tatuerare som låter tatuera sig kraftigt. Vissa personer har våld tatuerad, främst Förintelsens offer och fångar.

Prehistoric tatueringar troligen skapats genom poängsättning köttet med knivar och gnugga i bläck, aska, eller annan färg agent. Dessa tatueringar var nog mer mottagliga för infektioner, och även mindre detaljerad än moderna tatueringar. De flesta av de bevarade exemplen består av linjer och punkter på olika ställen på kroppen. Införandet av nålar gjorda av ben och trä i konsten att tatuering började hundratals år sedan och gjorde för mer precision, mindre infektion, och mindre smärtsamt arbete. Många traditionella tatueringar är fortfarande för hand petade med verktyg såsom djurben, vass bambu eller stål. Det banade Thomas Edison's uppfinning av autographic skrivare 1876 väg för en elektrisk tatuering maskin som kan slående huden hundratals gånger i minuten, vilket gör tatueringar snabbare och mycket mer utbredd. Moderna Tattoo maskiner är påfallande annorlunda i drift än Edisons uppfinning, även om samma grundprincip följs. En elektrisk tatuering maskin fungerar med hjälp av en elektromagnet, och eftersom kretsen öppnas och stängs medför en bar ansluten till nålen att röra sig. Beroende på hastigheten inställning kan nålen flytta mellan 80 och 120 gånger per sekund, vilket gör att konstnären att penetrera huden utan mödosamma hand arbete. finns en mängd pigment och bläck som används i moderna tatuering, allt från traditionella svart till ett brett spektrum av färger. Vissa av de färger som används för tatuering pigment kan vara giftiga, upphov till oro över omfattande färg arbete. Om berörda fråga konstnären om vad pigment han eller hon använder och om eventuella biverkningar av bläck har noterats. Många tatueringar kommer också att kräva touchup, eftersom exponering för solljus och försämrar vatten i bläck.

När du får en tatuering, är det viktigt att se till att lämpliga hygieniska åtgärder vidtas. Se till att studion är ren och att konstnären har på sig handskar och använder autoklaveras nålar. De flesta tatuerare behålla sina arbetsområden rengjord, endast lägga ut det material de behöver för att utföra din tatuering. Konstnärer har varierande eftervård instruktioner för en ny tatuering, och det är i allmänhet lämpligt att följa anvisningarna från konstnären som gjorde din tatuering för snabb, ren och vacker healing.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.