Vad är en kam Over?

Det är en sådan uppfattas koppling mellan manlighet och hårväxten att vissa män gärna anta den olyckliga frisyr som kallas en "comb over. " Kammen över är ett försök att minska konsekvenserna av manliga mönster skallighet genom odling av den återstående håret till en extrem längd och sedan bokstavligen kamma det över de kala fläckar i hårbotten. Resultatet av en typisk kam över gör många bärare ser ut balding medelålders män med tunna stripor av hår som sträcker sig från ena sidan av deras skalper till den andra. Kam över är sällan misstas för en hel hår.

Manliga mönster skallighet, ett ärftligt tillstånd, kan ta sig uttryck på flera sätt, men ofta börjar som en vikande hårfäste ovanför pannan. Det kan också börja som en flintskallig lapp precis bakom toppen av huvudet. Med tiden sprider denna skallighet mönstret ut från toppen av hårbotten, lämnar en remsa av relativt friska hår i ytterkanten och tillbaka. En del män lider av manliga mönster skallighet acceptera sitt öde och trimma återstående hårfäste kort. Andra däremot, väljer den påstådda kamouflage egenskaper kam över.

en kam över börjar med växande resterande håret i långa trådar. Dessa delar kan kammat rakt över den kala fläcken från sidorna, eller möjligen borstad över från framsidan eller baksidan. Vissa kamma över bärare använda starka hår geler till platsen limma hår när de har anpassats ordentligt. Andra förlitar sig på allvar eller avsaknaden av en stark vind för att hålla kammen över på plats. Hatt eller annan huvudbonad kan vara lite problematiskt för en kam över entusiast, eftersom håret kan kastas helt ur läge. Kam över kan bli en katastrofal kamma ut på ett kick. Det finns flera anledningar till varför man kunde välja att anta kammen över utseende. Vissa tror att en väl vårdad kam över ger dem en air av åtskillnad, eftersom många politiker och intellektuella har lekte kammen över leta efter årtionden. Andra kan kännas som mindre av en man efter att ha lidit håravfall, så en kam över ger åtminstone en illusion av en mer fullständig hår. Även utomstående kan betrakta kammen över utseende vara ointressant eller omogna, får bäraren delar inte denna uppfattning. Vissa kamma över bärare säger att de alltid har kammat håret i samma stil, även innan de började skallighet.

kammen över är kanske inte den mest populära frisyr i världen, men den har överlevt annan tvivelaktig hårstyling modenycker som Ducktail och mulle. Vissa ser även fram emot den dag då kammen över bäraren slutligen går med på att trimma bort överskottet håret och acceptera den bistra verkligheten av håravfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.