Vad är en hästsvans?

en hästsvans är en unisex stil med att bära långt hår där håret dras rakt bakåt och bundna nära hårbotten med ett band eller basker, låter håret falla, påminner svansen på en ponny. Det är en attraktiv och funktionell frisyr som håller håret ur ansiktet under dagliga aktiviteter, sport, och i andra situationer där har långt hår är tillfälligt obekvämt. Det är också en extremt mångsidig frisyr och kan vara elegant, gör olika mode med beroende på var den är bandad i hårbotten. är i allmänhet en vanlig hästsvans säkrat precis ovanför nacken för kvinnor, och vid eller under nacken för män, men detta är inte ett hårt och snabbt regel. Det har också varit på modet för kvinnor med extremt långa hår till bandet håret mycket lägre nära axlarna eller skulderbladen. En extremt hög hästsvans sticker ut från baksidan av huvudet och är förenat med en mer ungdomlig uttalande, populär bland elementär flickor inklusive cheerleaders, band och borra gruppmedlemmar. Svansen kan också banded bort åt sidan för en mer nyckfull utseende. Om håret är skildes i ryggen, kan två Ponytails göras, en på vardera sidan, högt på huvudet. I mycket små barn, föräldrar curl ofta svansar, gav upphov till namnet kopplingsfläta. Det hästsvans har också burits av män i hela historien i perioder då långa hår var antingen på modet eller helt enkelt var en norm. Under kolonialtiden då män bar utarbeta pulveriserad peruker, ofta peruker kulminerade i en hästsvans eller fläta. Senare tid på 1960-talet Ponytails var populär bland hippies i U. S. så långt hår blev ett politiskt ställningstagande i uppror mot den konservativa makteliten att birthed det impopulära Vietnamkriget och näring distinktioner klass i den uppvärmda medborgarrättsrörelsen.

Idag kommer professionella män som föredrar långt hår bär ofta en hästsvans i arbetet att inta en mer ren-cut utseende. Det är också vanligt inom vård-och livsmedelsindustrin som ett sätt att hålla håret och ur vägen. Vid hantering av små barn eller spädbarn som kan dra i håret, när man rider i en cabriolet eller båt, eller när man gör någon typ av arbete som kräver lutad över som byggsektorn, Ponytails ofta frisyr val för personer med långt hår.

Även kvinnor kan bära en hästsvans till ett högtidligt tillfälle, det brukar vara mer avslappnade mode uttalande och kanske inte det bästa valet, även om det är acceptabelt att män i en informell atmosfär. En svart slips händelse kan kalla för en kvinna att bära något mer elegant, som en fransk twist, bulle eller omslutande fläta, men en hästsvans kan också vara acceptabelt beroende på den totala effekten.

En fläta är i princip en hästsvans som har delats in i två eller flera svansar som vävs samman till en enda tjock svans. Fördelen med en fläta är att det är nättare och kommer att hålla håret mer innehöll. Det kommer också att hålla den från trasslar i blåsigt väder, och kan vara lättare för aktiviteter såsom simning eller skidåkning där en hästsvans kan svänga över axeln och tillfälligt påverkar synen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.