Vad är en fot fil?

En fot är en fil som är speciellt utformad för att användas på fötterna. Mul-filer används för att ta bort förhårdnader och släta huden på fötter, och en del människor betraktar dem som en viktig del av fotvård. Regelbunden användning av en fot fil kan bidra till att hålla fötterna smidiga och trevliga, och det kan minska obehag från överdimensionerad valkar.

Mul-filer finns i en rad olika stilar utformats för olika användningsområden, allt från fina glas filer att finslipa grov filer, som ett Microplane ®-fil, som nästan är som graters för fötterna. För människor som tar fot ansökan på allvar, en rad av mul-filer kan användas under en fotvård session med en grov fil för att ta bort särskilt stora förhårdnader, och en fin fil för att jämna foten i slutet av sessionen.

Rough fot filer kan vara tillverkade av metall eller sandpapper. Metal fot filer används för att huvudsakligen riva förhårdnader bort, och de kräver en finkänslighet för att säkerställa att överdriven vävnad är inte bort från foten. Sandpapper eller smärgel filer kräver mindre vård, men de tar upp mer tid, eftersom kursmaterialet arbetar långsammare än en microplaning fot fil. Fine filer gjorda av texturerat glas eller mycket fin smärgelduk är utformade för att finslipa bara, eftersom de är alldeles för bra för allvarliga valkar.

För att använda en fot fil hjälper det att blöta ner fötterna först, mjukgörande upp huden. Många människor gillar att blöta fötterna i salter, ibland lägger eteriska oljor för att göra sina fötter luktar gott. Efter blötläggning kan foten lämnas med livlig motioner från foten filen. Upprätthålla ett jämnt tryck är viktigt att se till att förhårdnader är arkiverat enhetligt, som arbetar lätt runt känsliga områden av foten. När merparten av död hud och callused material tas bort, en finare fil kan användas för att avsluta, och då fötterna kan sköljas och återfuktad.

För människor med grov fötter, en fot fil kan hjälpa till att hålla fötterna mjuka och smidiga, egenskaper som ofta är av estetiska värde. Förhårdnader kan också orsaka smärta om de växer särskilt stor, så ta bort förhårdnader gör promenader bekvämare. Mul-filer kan också användas för att jämna ut sprickor i fötterna, men det kan ta ett antal sessioner av mul arkivering i kombination med djup moisturizing att lösa problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.