Vad är en UV-tatuering?

Ett UV eller Blacklight tatuering är en tatuering som använder speciella bläck för att visa upp endast under en Blacklight. Som ett resultat av för mycket av tiden, är tatueringen osynliga, med bläck skapar en strålande glödande design när bäraren går in i ett område med en Blacklight. Populariteten av UV-tatueringar exploderade i slutet av 1990-talet, särskilt bland 18-30 åringar i klubbverksamhet subkultur. Inte alla tatuerare erbjuda Blacklight tatuering, om du är intresserad av en sådan tatuering, kan du behöva göra en del efterforskningar för att hitta en studio som kommer att arbeta med dig. En av de största fördelarna med en UV-tatuering är att det tillåter någon att få en tatuering som inte syns i de flesta vanliga, dagliga interaktioner. Detta tilltalar många människor i företagsvärlden, där tatueringar är inte allmänt anses vara acceptabelt. Det är möjligt att få en UV-tatuering på ansikte eller händer, till exempel områden där tatueringar normalt locka en hel del negativ uppmärksamhet. Flera bläck tillverkare dessutom UV tatuering bläck i flera färger, gör att människor kan skapa komplexa, färgade mönster istället för tatueringar som bara dyka upp som vit eller blå.

ansökningsprocessen för en Blacklight tatuering är lite mer tidskrävande än för en vanlig tatuering, eftersom konstnären måste regelbundet släcka ljuset och kontrollera om utvecklingen av tatuering med Blacklight. UV-bläck är också något tunnare än normalt tatuering bläck, vilket gör dem svårare att hantera, och de är dyrare, vilket gör UV-tatueringar i allmänhet vara dyrare än konventionella tatueringar.

Personer som funderar på att skaffa en Blacklight tatuering bör prata med en erfaren artist som är förtrogen med denna form av tatuering. Konstnären kan ge råd om mönster som kommer att fungera bra i medium UV-bläck, och han eller hon kan ge råd om placering av UV-tatuering också. Som alltid bör kunderna be att få se en portfölj med tidigare tatueringar innan en överenskommelse, att få en uppfattning om kvaliteten på konstnärens arbete och stilar där han eller hon utmärker sig.

Det finns vissa problem med UV-tatueringar. Många tatuerare är angelägna om säkerheten i bläck, eftersom inte alla Blacklight känsligt bläck är säkra att använda för tatuering, och dessa konstnärer är orolig allergiska reaktioner eller potentiellt cancerframkallande bläck. Som ett resultat har en del drivit en ökad reglering av tatuering bläck för att garantera säkerheten för kunderna och konstnärer lika. Dessutom kan vissa Blacklight tatueringar urblekt ful brun eller grå färger som blir synliga i vanliga ljus och ser obehaglig, besegrade målet att ha en tatuering som är osynlig under normala ljusförhållanden. Om du funderar på en UV tatuering bör du vara medveten om att tatueringen kommer att ta mellan ett år och 18 månader att blekna helt normalt ljus när den har tillämpats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.