Vad är en PANNLOCK?

PANNLOCK-uttalas "kwif"-är en frisyr som dragen någon slags tydligt utformade luggen. Den klassiska variant av detta frisyr är en blandning av de Pompadour och flattop, där håret är slicked tillbaka på båda sidor, medan håret ovanför pannan är skulpterade uppåt i en poof. Medan mer populärt under 1950-talet, kan variationer på PANNLOCK fortfarande ses i frisyr idag.

lekte av sådana ikoner som Elvis Presley och James Dean, den PANNLOCK blev populär i USA under 1950-talet. Stilen blev snabbt en integrerad del av en ung generation män och kvinnor som söker en skarp paus från föräldrarnas värderingar och traditioner. Som en följd blev frisyr synonymt med den spirande kultur rock 'n' roll, så mycket så att när amerikansk musik över Atlanten och började påverka unga musiker i Storbritannien, gick utseendet med det. Bilder på Beatles i sina tidigaste stadierna visa de unga musikerna idrottsliga klassiska PANNLOCK frisyrer. I Amerika kom bärare av PANNLOCK träffande att bli känd som "raggare," på grund av stilen är fet utseende och tillämpning. Förkortningen gav inspirationen bakom titeln till den populära filmen och spela, Grease . I Storbritannien var de som iklätt sig den PANNLOCK frisyr som ofta kallas "Teddy Boys. Liksom sina amerikanska motsvarigheter, var Teddy Boys outplånligt förknippas med en kultur av sex, droger och rock 'n' roll.

På 1990-talet var den klassiska håret PANNLOCK alla men dött ut som populär frisyr, främst finns i världen av retro partier och Elvis look-alike tävlingar. Andra varianter av PANNLOCK frisyr fortsatte att vara på modet, dock. Det blev vanligt för kvinnor att dra sina smällar tillbaka med en Hårklämma för att skapa en poof och män fortsatte att bära quiffs i stil med faux hökar och kortare skär featuring uppåtvända smällar. att styla en klassiker PANNLOCK, stora mängder hår produkt som hårspray, pomada och mousse behövs, liksom en kam och lufttorkning. Håret är dämpade och mousse tillämpas över hela. Medan blåsa torkning, är håret då kammat fram och tillbaka. När håret är helt torr och en upp-och-bakåt riktning har uppnåtts, sidorna är bakåtkammat och fylla på med hjälp av en generös mängd av produkter för att hålla den på plats. Att lägga till volym, några retas av luggen eller luggen kan vara nödvändig.

Om håret är slicked tillbaka med en framträdande poof i fronten, den klassiska PANNLOCK har uppnåtts. När den grundläggande strukturen bildas bör bäraren gärna stil det enligt hans eller hennes preferenser. Det finns egentligen inga regler för hur man måste styla PANNLOCK, så länge pannlugg kvar i ett uppochnedvänt och tydlig visning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.