Vad är en Mohawk?

En Mohawk är en frisyr där en person stilar hans eller hennes hår att stå rakt upp på olika sätt. Den mest klassiska Mohawk består av en enda rad av hår gjord för att sticka rakt upp från en persons panna tillbaka till halsen, med håret på båda sidor om fläkten antingen klippa mycket kort eller helt rakade bort. Det finns också många varianter av denna frisyr, inklusive bi-hök och tri-hök, som består av två och tre parallella rader av hår respektive, den an-Hawk, som är en afro frisyr som har rakat till en enda rad av hår och spikar frihet där raden av hår är utformade i en rad spikar. Namnet på frisyren kommer från Mohawk nation, indianer som levde omkring området New York. Medan frisyr kanske har en gång varit oftast i samband med Mohawks, blev associerade det med andra grupper under det sena 20th century. I början av 1980-talet blev Mohawk emblematiska av punk rörelsen och har sedan gjort det associeras med punk liksom andra kontraproduktivt kulturella musikaliska och konstnärliga grupper. Även om det ofta bort av många inom den traditionella som ett tecken på ungdomligt uppror eller av människor som inte bryr sig om hur de ser ut, krävs Mohawk faktiskt en hel del skötsel och underhåll för att skapa och slitage.

Mycket tid kan sättas i att hålla hårfäste mellan den långa raden som står upp och kortsidorna ren. Själva processen att göra håret står upp har uppnåtts med en rad olika produkter. Produkter sträcker sig från intensiv användning av hårspray, gel, och andra vanliga hår-styling produkter till äggvitor, majsstärkelse, och gelatin som används i håret för att ställa in och hålla håret stående lång och stel.

Bruket att dö Mohawk i ljusa eller udda färger har också blivit populär bland dem som bär frisyr. Ofta kommer håret färgas från ena änden till den andra i flera olika färger som varierar över hela spektrat, eller ändra färg från topp till botten. I båda fallen, vanligen mycket tid krävs för att uppnå effekten ordentligt. Medan många människor kan se frisyren som ovårdad eller respektlöst mot myndighet, krävs det mycket mer tid och ansträngning för att underhålla än många traditionella frisyrer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.