Vad är en Mastopexy?

En mastopexy är bröstlyft operation. Det används som behandling vid bröstvävnad som har börjat sag och sloka. Förfarandet används för att återställa fasthet och tillbaka bröstet till en mer visuellt tilltalande form. Vissa kvinnor valde att genomgå en operation bröstförstoring tillsammans med ett bröstlyft, gör brösten ser fastare och större på samma gång.

Vanligtvis är bröstlyft operation utförs medan patienten är under narkos och medvetslös. Det finns vissa fall, men där endast en liten del av huden måste tas bort, och lokalbedövning används istället. En lugnande medel kan användas tillsammans med lokalbedövning i sådana fall. Det finns olika förfaranden en plastikkirurg kan använda för att utföra en mastopexy, men alla kräver att kirurgen att göra ett snitt och skär bort överflödig hud. Sedan kirurgen repositions bröstvårtan och hissar och stygn resterande huden tillsammans igen, skapa en fastare och lyfte effekt. Vanligtvis lägger kirurgen sina snitt under eller runt bröstvårtan. Han flyttar sedan bröstvårtan nedåt.

Placeringen av sömmar och exakt lyft teknik beror på förfarandet kirurgen använder. I en munk mastopexy, till exempel kirurgen skär runt pigmenterade som omger bröstvårtan, som kallas vårtgården. Han tar bort en cirkulär bit av vävnad från området och stänger sedan såret. I en vanlig mastopexy med ett snitt formad ungefär som ett ankare, med en cirkel snitt runt bröstvårtan, ett rakt snitt sträcker ned från bröstvårtan, och en böjd snitt i nedre bröst veck område.

Blödning och infektion är bland de risker en kvinna ansikten med bröstlyft operation liksom oväntade reaktioner mot bedövning som används under förfarandet. Del människor upplever tillfälligt ökad känslighet i huden eller keloider, som är tjocka, upphöjda ärr, efter förfarande. Ibland död vävnad i bröstvårtan område eller blodpropp utvecklas. De flesta människor återhämta sig från operationen utan allvarliga biverkningar, dock.

Svullnad, blåmärken, och obehag är normala i de första veckorna efter en mastopexy. De flesta kvinnor kan återgå till arbetet efter ungefär en vecka så länge deras jobb inte kräver ansträngande aktivitet. Tunga lyft bör undvikas under de första sex veckorna efter operation. Även normala verksamheten kan återupptas inom några veckor efter en mastopexy, kan fullständig återhämtning ta månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.