Vad är en Jheri Curl?

Under 1970-talet och 80-talen, den Jheri curl satte sin prägel som populär frisyr bland den svarta befolkningen i USA. Den Jheri curl kännetecknas av långa, lösa lockar som hänger ner på baksidan av en individs huvud. Vanligen, att håret gjordes i denna stil skulle vara mättad med aktivare och ger ett blankt utseende. Stilen var på modet och bars av populära svarta kändisar liksom folk på gatan. Det gjorde även en humoristisk utseende i filmen Coming to America , där dess brister hånas. Den Jheri curl, som är en typ av Perm, uppfanns av Jheri Redding, en ikon i hårvårdsprodukter företag som också utvecklat hårbalsam och pH-balanserat schampo. De kemikalier som används för att göra Jheri curl stil mildrat tight, hoprullade konsistens av en svart persons hår. Denna process får håret att hänga med lösa lockar. Efter sköljmedel användes mer kemikalier sattes in i håret för att hålla dessa lockar lös. När förfarandet var slut, skulle personen måste vara säkra på att få en produkt som kallas en aktivator i hans eller hennes hår minst en gång om dagen för att hålla det ser som det var tänkt att se ut.

Resultatet av allt detta var en fuktig frisyr som såg blank och glansig. Tyvärr, de kemikalier som används i Jheri curl ofta skadat hår. Förutom att utan aktivare hålla det fuktigt, kan håret torka ut, blir sköra och går sönder. Det var också problem med aktivare som orsakade håret att bli fet. Detta resulterade ofta i fettfläckar kvar på kläder och möbler. Allt detta underhåll läggs upp i kostnad också. Inte bara har flaskor med aktivator små och relativt dyra, men så fort den personens hår börjat växa, var de tvungna att besöka deras salong för att röra upp.

var hånas dessa egenskaper i den stilen i filmen Coming to America . Denna film skisserat personer med droppande, vått hår som lämnade fläckar på soffan i minst en scen. Vissa attribut undergången för Jheri curl beloppet av vård stilen tog att underhålla. Oavsett orsak, var det mest omodernt av 1990-talet. Detta utesluter inte att det från att vara en viktig aspekt i popkulturen, som formatet burits av många kändisar som Michael Jackson, under sin storhetstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.