Vad är en Jewfro?

Termen Jewfro är en kappsäck eller påhittat ord som härstammar från "judiska" och "Afro". Vissa människor av judisk börd, främst Europeiska Ashkenazim kultur, föredrar att bära sitt hår i en naturligt lockig stil som påminner om traditionella svarta Afro. En Jewfro regel inte i funktion den snäva lockarna en svart afro, men är mer av en sammanställning av lockigt och vågigt hår benas ut från bärarens huvud i en lös Afro stil. Vissa Jewfro bärare kommer att ha sitt hår professionellt klippa och gjord för att skapa en mer balanserad effekt, medan andra föredrar att ha den mer ovårdad. Denna frisyr är ofta stylad eller kammade genom att använda samma typ av pick kammar används på traditionell Afros.

Uttrycket Jewfro inte blivit särskilt populär förrän på 1960-talet och 1970-talet. På den tiden, många afro-amerikaner började använda sitt hår i en mer naturlig stil, som för många var ett hårt ringlad Afro. Yngre medlemmar av den judiska kulturen också beslutat att uttrycka sig genom att bära deras naturligt vågigt eller lockigt hår i en stil som inte nödvändigtvis överensstämmer med de sociala normer för dagen. Genom att bära ett Jewfro skulle många inflytelserika judiska underhållare, atleter och andra offentliga personer etablera sin egen kulturella identitet.

Växande en Jewfro frisyr är inte begränsad till dem som Ashkenazi judisk börd, dock. Många människor har naturligt lockigt eller vågigt hår som kan växa ut till en betydande längd. Bäraren kan be en frisör att klippa sitt hår efter längd, men inte så mycket för höjd eller tjocklek. Vissa människor kan tycka att blåsa torkning och användning av vissa hårprodukter som uppmuntrar curling och styvhet kan också bidra till att skapa Jewfro frisyr. Dra och retas håret med en traditionell Afro kam kommer också att bidra till att skapa en mer fullständig judisk Afro.

Det finns ett antal berömda kändisar och framstående personligheter som har bidragit till att popularisera Jewfro. Singer Art Garfunkel, till exempel sport en framstående judisk Afro, liksom Nick Jonas från Jonas Brothers Band. Under 1970 och 1980, bar ikoniska singer /songwriter Bob Dylan håret i en retad judisk Afro. Andra berömda Jewfro bärare omfatta Larry Fine i The Three Stooges, fitness guru Richard Simmons, musikproducenten Phil Spector, filmkritiker Gene Shalit, komikern Adam Samberg och komiska skådespelaren Seth Rogen. I vissa popkulturen kretsar, klädd i en Jewfro framgångsrikt ger bäraren en viss cache eller personlig utstrålning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.