Vad är en Hand Salve?

Hand Salve är en mycket tjock uppmjukande som används för att lindra torr och sprucken hud. Huden på händerna tar i allmänhet ett mycket hårdare mot än någon annan hud på kroppen. Dessutom är händer ofta utsatta för hård tvål och rengöringsmedel som kan dra en hel del olja och fukt från huden. För personer som arbetar med sina händer eller tillbringar mycket tid i kallt väder, vilket kan ge händerna nariga, hand salve kan erbjuda en stor lättnad.

De flesta hand salvor är gjorda med naturliga oljor såsom olivolja eller jojobaolja och bivax. Dessa är de viktigaste ingredienserna som fylla fukt i huden. Det är också vanligt att hand salvor skall göras med eteriska oljor. Hand salvor görs med tea tree olja är bra för människor som har småsår eller skrapsår på händerna. Detta beror på tea tree olja är ett naturligt desinfektionsmedel och kan hjälpa till att läka sår och samtidigt avvärja infektioner. Det är också möjligt att köpa hand freda som görs med doftande eteriska oljor som lavendel och rosmarin. Många företag som säljer hand salvor erbjuda ett fåtal sorter, varav några är gjorda med eteriska oljor.

För att behandla mycket torra händer, först tvätta händerna i varmt vatten för att mjuka upp huden. Var noga med att inte använda en hård tvål som det kommer bara att förvärra problemet. När händerna är varma och huden har mildrats, gnida en generös mängd salva i händerna. Var noga med att rikta fingertopparna och fingrarna, eftersom dessa är de delar som chap lättast. För en extra behandling, sätta på ett par av ren bomull eller frotté handskar trasa. Detta bidrar till att hålla händerna varma som salve sänkor i och gör sitt arbete.

Eftersom hand salvor är så tjocka, de i allmänhet inte är bra för användning på andra delar av kroppen, speciellt ansiktet. Använda en hand salva i ansiktet kan leda till alltför fet hud och finnar från skador. Det kan vara mycket bra för torra och nariga fötter. Följ samma instruktioner för fötterna som för händerna. Efter använder slaven till fötterna, halka på ett par av ren bomull strumpor. Hand salve kan också användas för att behandla torra och spruckna armbågar och knän som också områden som är utsatta för torka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.