Vad är en Blue Rinse?

blå sköljning är en typ av hårfärgningsmedel som kan tillämpas på grått hår. Dess avsikt är att vitalisera grå hårfärg och motverka eventuella yellowness eller insyn i hårstrået. Både män och kvinnor kan ha blå sköljningar, men dessa har blivit mycket mindre vanligt. En anledning till de mindre frekvent användning är om färgen får sitta alltför länge på håret, kan man vända sig håret från en levande grå flera blåa nyanser.

Grått hår kan ha en gulnade utseende om du röker. I gångna tider var det alltför vanligt att äldre damer och herre att röka, och detta kan leda till missfärgning av hud och hår. Ibland blå sköljning hänger speciellt med äldre kvinnor som röker, men eftersom denna vana är lyckligtvis tillbakagång och många människor antingen aldrig starta eller sluta, finns det mindre behov av att på blå sköljningar. Gulfärgning av hår kan bero på andra orsaker, som har höga halter av metaller i vatten källa. En annan faktor som har gjort blå sköljningar ovanligare är enkelheten och tillgängligheten av hårfärgningsmedel att använda hemma. Blue sköljningar användes vanligen i salongen inställningar medan kvinnor som färgämne håret hemma brukar använda en färg. Det finns gråa hår färgämnen som är ganska naturligt, utöver dem som kan vara ålder trotsar. Quick tillfälligt färger är ofta lätta att tillämpa.

Blue sköljningar var tillfälliga färger också, och en del kvinnor föredrar en mer permanent lösning. Dessa användes ofta under tvätt och resor inställd på salonger, och håret skulle inte förbli blått (eller en mer levande grå) för evigt. Varje gång håret var tvättat, lite färg skulle avvika, lämnar håret återigen gulnat eller genomskinligt. Kanske denna tillämpning av tillfälliga färg var tänkt att se till att damer återvände till salonger på ett tämligen regelbundet, så att de kunde ha sitt hår retuscherats.

Om du vill prova en blå sköljas att bli av gulnade grått hår, söka tillfälligt färger i mousse, gel och sprayer som platina eller violett övertoner. Dessa kommer att vara subtil och kommer inte att sätta i håret blått. Dessa kan också fungera bra för rent vitt blont hår, avskaffandet av blekning av färg. I allt tror de flesta föredrar att använda mer permanenta lösningar hårfärg, och den blå skölj har bleknat betydligt i popularitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.