Vad är Spit Curls?

Spit lockar är små lockar av hår som ser ut som om de är limmade på, vanligtvis runt sidorna av huvudet. De blev populär under 1920-talet, och var utslitna av flera skådespelerskor inklusive Clara Bow. De seriefiguren Betty Boop ytterligare populariserade spotta lockar, och de förblev populära genom större delen av 1930-talet. Sedan dess har de kommit in och ut ur stil beroende på årets hår modetrender. Den oglamorösa namnet spotta lockar föreslår hur de stannade låst på huvudet. Normalt kvinnor skulle ställa små rankor i främre delen av håret med bobby pins, och sedan skulle placera dem genom att slicka eller väta fingrarna för att producera den spotta lockar utseende. Actually, modern spotta lockar troligen är mer hållbar och bättre formad med hjälp av vanligt vatten, gel, pomada eller styling spray. För att hålla spotta lockar på plats och bestämt mot huvudet, ett generöst utbud av hairspray behövs för att avsluta utseende.

Även under 1920 spotta lockarna kan frodas runt pannan, tinningarna och sidorna av huvudet, modernare stilar kan endast innehålla ett spett curl eller två, normalt på sidorna av huvudet vid käkben. Dessa är relativt lätta att tillverka, det blir mycket svårare när du försöker att rama in ansiktet med massor av spott lockar. En av nycklarna till att producera bra spotta lockar är antingen inte tvätta håret först, så det är helt torrt, eller släpper Bobby stift i den lilla sidan håret medan det fortfarande är våt. Det kan hjälpa att använda en lockigt hår spray eller gel så att lockarna ska hålla. Håret ska vara helt torr innan bobby stift tas bort, särskilt om du har mycket rakt och fint hår. Detta får de största håll. Med spotta, eller någon av de ovan nämnda produkter, ordna håret i en spiral och använda hårspray när du har spotta curl arrangeras som du vill. Vissa människor föredrar bara en liten curling uppåt, medan andra vill ha en full cirkel i deras spotta lockar.

Kvinnor kan bära spotta lockar bara ibland. Du kommer att se kändisar bär dem vid speciella evenemang såsom utmärkelser visar. Detta beror på att de är en utmaning att producera och arbete intensiv. Tyvärr är det väldigt svårt att producera utseende med en locktång, vilket skulle spara betydande tid. Vanligtvis spotta lockar helt enkelt är för kort för att arbeta på även den smalaste av curling strykjärn. Om du inte har naturligt lockigt hår och det är kortklippt på sidorna eller i pannan, du har tur, eftersom stilen på ditt hår kommer att ge sig lätt att producera spotta lockar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.