Vad är Shaving Gel?

Shaving Gel är en smörjande produkt är avsedd att appliceras innan rakning för att mjuka upp håret är rakat, tillsammans med återfuktande huden och förhindra kniven från att dra längs huden, vilket kan skapa razor burn. Den levereras i baljor samt burkar, och är vanligtvis syftar till skum i en tjock, tät lödder. De flesta företag som tillverkar traditionella rakkräm också göra rakgel, eftersom många av de grundläggande ingredienserna är desamma, och vissa konsumenter föredrar fler alternativ.

Jämfört med rakkräm, tenderar rakgel att bli mer effektiva, eftersom endast en liten mängd behövs för varje rakning. Detta beror på att konsumenten lathers gelen innan eller medan han eller hon tillämpar det, snarare än dispensering en redan lathered produkt, vilket är fallet med rakkräm. När fördelas på en burk, är rakgel förvaras under tryck så att det kommer att avstå när det behövs. Rakgel finns även i kar i vilka rakapparaten kan doppa en hand eller rakborsten. I de flesta fall, rakgel kommer skum när den försiktigt rörs i händerna eller på ytan av ansiktet. I andra fall är rakgel avsedda att appliceras i ett tunt smörjande lager som inte skum. Vissa specialiserade shaving gel som fungerar som detta för att tillhandahålla mer fuktgivande egenskaper, eller att mildra särskilt tjockt hår. När rakgel inte skum, är det oftast lätt färgade, så att personen rakningen tydligt kan se vilka delar av huden har smörjas.

Ingredienser för rakgel kan variera. Vissa geler använder alkohol som ett medium, som tyvärr kan torka huden. Alkoholbaserade rakning geler också inte kan användas mycket effektivt i duschen eller av människor som föredrar att våt rakning. Flesta Shaving Gel förpackade i tuber har alkohol, om inte märkningen på motsatsen. Baljor av rakgel, tenderar dock att använda glycerin, som kan användas för att våt rakning. Andra ingredienser kan innehålla aromatiska föreningar, fuktgivande produkter som kolloidal havregryn, och nappar hud som gurka, kamomill, aloe vera, eller lavendel.

När rakning, är det viktigt att fukta området först med varmt vatten för att mjuka upp porerna, mjuka upp hår, och slappnar av musklerna. Applicera rakgel enligt anvisningar på förpackningen och använder en mycket vass rakkniv att försiktigt skumma huden, klippa hår, snarare än att dra ut dem. De flesta engångsrakhyvlar inte ger en hög kvalitet rakning, och tenderar också att irritera huden, om möjligt, använd en dubbel edged rakhyvlar att glida över huden, snarare än att trycka i. Om en rakkniv används på rätt sätt, det shave kommer vara släta och nära, men kommer inte att orsaka skärsår eller razor burn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.