Vad är Pomada?

Pomade är ett vax eller fett hår produkt som ofta förknippas med mäns frisyrer från 1950-talet. Den består vanligtvis av vaselin, mineralolja, och vax, med valfri parfym eller färgämnen. Ordet pomada härrör från franska för "äpple", eftersom den ursprungliga produkten, som görs i det 16th århundradet, som mosade äpplen.

Pomade är tjock och erbjuder Stylist utmärkt kontroll över håret. Det ger också lockigt hår att bli rakare. Pomada används ofta för att erhålla en Pompadour, Ducktail eller PANNLOCK frisyr, populär i vissa ungdomskulturer, såsom rockabilly, sedan 1950-talet. Dock var pomada en populär hårbehandling för män långt före 1950-talet, stel, wet-look frisyrer hade modet för mycket av 19th century. 1920 filmstjärnor som Rudolph Valentino också populariserade utseende.

Pomade ger håret ett blankt utseende och, till skillnad från de flesta andra hårprodukter, lämnar håret fet vid beröring. Det kan kräva mer än en tvätt för att avlägsna alla spår av pomada från håret. Pomada har avtagit i popularitet sedan 1960-talet, när torr-look hår blev stil för män, men det är fortfarande populärt i subkulturer som emulerar mode av en tidigare epok. Idag pomada har utvecklats till en mer generell term, och mer gemensamma hårvårdsprodukter, gelé eller mousse, får saluföras som pomada.

grund av den oljiga karaktär pomada, det är associerad med ett tillstånd som kallas pomada acne , där delar av hårbotten och pannan som kommer i kontakt med styling produktutveckling akne. Det faktum att pomada är oftast används idag bland tonåringar och unga vuxna, som redan är mer benägna att akne, förvärrar problemet. Tillämpa pomada längre tillbaka från hårfästet kan hjälpa till med detta tillstånd, men en hudläkare får råd avbryta användningen av pomada om akne är ihållande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.