Vad är Moor Mud?

Moor mud är ett organiskt ämne torv bildas genom nedbrytning av olika växter under en mycket lång tid. Ur ljunghedar i Centraleuropa, är det ett svart pasta som löser sig lättare i vatten och har en hög koncentration av aminosyror, mineraler, hormoner växt och vitaminer. Denna lera har värderats till sitt förskönande och terapeutiska egenskaper från antiken till nutid. Den användes av romarna och egyptierna, drottning Kleopatra tydligen tog regelbundet lera dipp när hon inte bada i mjölk. I modern tid kan man använda sig av detta slam på spa och hälsocentraler, eller köpa den för hemmabruk från hälsokostaffärer och på nätet hälsorelaterade webbplatser terapi. Den unika helande egenskaper detta slam har använts för att behandla olika människors och djurs sjukdomar. Leran har visat sig lindra lidande i samband med artrit och reumatism, lindrar muskelvärk och minska gemensamma svullnader och stimulera immunsystemet. Är ett antibiotikum och sammandragande, har leran en renande effekt på huden och används i hudvårdsprodukter som en ansiktsbehandling eller en hel kropp pack. Moor mud behandling förbättrar cirkulationen, stavar bort rynkor och ger huden en frisk lyster. Det används ofta för att behandla hudproblem som akne, eksem och psoriasis.

Leran appliceras i ett jämnt lager på ansiktet eller hela kroppen, kvar i ungefär en halvtimme, och sedan tvättas bort med bara varmt vatten. Man kan också ta en myr lerbad genom att lösa upp smutsen i ett badkar med varmt vatten. Moor mud förmåner personer med trötthet eller frågor sömnlöshet, eftersom det kan hjälpa dem att slappna av och sova bättre. En myr lerinpackning kan lindra torrt hår och ge den en glans.

People också dricka leran. Många hälsokostaffärer säljer ekologiska lera drycker som kan tas med vatten eller fruktjuice. När det tas internt, är leran tanken att rena tarmen, stöd i viktminskning och förse kroppen med vitaminer.

Det är bäst att använda lera i naturliga form, utan konserveringsmedel. Förlorar sin terapeutiskt värde om upphettats eller torkats. När det används som ett hudrengöringsmedel i damm form, kan den leran vara problematiskt eftersom det kan lämna in i huden och blockera porerna. Hälsa företag utlämning myr gyttja brukar packa i speciella plastbehållare som hjälper till att hålla det fräscht och utan ojämnheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.