Vad är Lowlights?

När du färg ditt hår en enda färg, kan du täcka upp grå eller blek färg, men du kommer att göra en hårfärg som ser påtagligt overkligt. Detta beror på att håret är inte bara en färg. Det är oftast en blandning av färger, med ljusare hår på toppen och i ändarna och mörkare hår i enlighet med lager och mot hårbotten. Detta är varför människor ofta väljer att inte bara färg utan att ha lowlights eller höjdpunkter placeras i håret.

De flesta är bekanta med höjdpunkter, en tändare men oftast kompletterande färgen som hjälper till att lysa upp i håret och ge det ett nytt utseende. Vissa människor hoppar en övergripande färg och bara väljer att lyfta fram, som kan fungera bra. Inte så många känner till lowlights, som istället för att vara en ljusare färg än naturligt eller färgat hår är en mörkare färg. Dessa två kan verkligen göra din naturliga eller färgad färg pop och verkar mer "naturligt" när färger väljs komplettera andra färger i håret.

Lowlights är speciellt bra om du har hår som har gått för blond eller som är för platt för en färg efter behandling. Med blont hår, placera en något mörkare blond färg i håret i valda delar kan ge håret mycket mer djup och dimension. Även om du vill superlätt blont hår, med viss kontrasterande något mörkare färg kan det verka som om du föddes definitivt en blondin.

Många väljer både höjdpunkter och lowlights, som kan kallas tredimensionell eller tri-color behandlingar. Placera dessa så att håret inte ser Stripy och skunk som kan vara en utmaning. Men när de placeras på rätt sätt, replikerar de verkligen utseendet på naturliga och inte färgat hår. Självklart, om du vill titta motsatsen till natur, kan du definitivt skapa fantastiska färgkontraster med ljusare och mörkare färger som trotsar naturen, som lila, rosa eller blå.

Några nackdelar lowlights och lyfter fram är att de är mer tidskrävande, och många finner dem svåra att göra hemma och ändå få "salon" resultat. Det kan hjälpa att använda en utrustning som ger dig tydliga anvisningar om vilka delar av håret färg, och som med alla färg, gör ett test strand först vara säker på färgen som valts inte är för stor kontrast. Ha en vän hjälp kan vara en stor hjälp om du arbetar med mycket hår.

Kostnad för att få lowlights varierar från salong. Du kan räkna med att betala ca $ 50-100 US dollar (USD) för en lowlight bruk. Räkna med att betala mer om du har fler än en färg placeras, eller en kombination av hög och lowlights och bas färg. Det är inte orimligt i de flesta städer att förvänta sig att betala ca $ 150-200 USD för tri-color behandlingar och det kan vara mycket större om du har dem gjort i en berömd salong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.