Vad är Kojic Acid?

Kojic syra är en produkt som främst används för att bleka en persons hud. Många konsumenter använder produkter som innehåller denna syra för att lätta fräknar och andra mörka fläckar på huden. Men huvudsakligen används av kosmetiska skäl, har det också andra syften såsom att bevara mat färg och dödar vissa bakterier. När det används på huden, minskar det mängden melanin produktionen.

År 1989 upptäcktes Kojic syra i svamp i Japan. Syran finns också i andra ämnen, till exempel överblivna rester från jäsning japanskt risvin. Forskarna har också funnit denna ingrediens i naturliga livsmedel inklusive soja och ris.

Många skönhetsprodukter innehåller Kojic syra, bland annat tvål, lotion och krämer. Människor tillämpa dessa produkter till sina ansiktet i hopp om att lätta på hudfärgen. Det hjälper också villkor missfärgning som visar huden brun såsom melasma. Vissa kunder använder denna metod för att ta bort fräknar, solfläckar och andra fula pigmentering. Tandkräm företag har även tagit med denna syra i vissa tand whiteners.

Vid tillämpning Kojic syra, kan personer känna en lätt stickande känsla på huden. Personer som har känslig hud kan möjligen få hudirritation från att använda produkter med syra. Områden som har lotioner eller krämer med huden whiteners på dem kan också bränna lätt i solen. Det finns andra fördelar ur hälsosynpunkt med Kojic syra också. Kojic syra är känd för antioxidativa och antibakteriella egenskaper. Det bidrar också till att ordentlig förvaring av livsmedel, eftersom det ger maten stanna friskare under längre perioder. Vissa hudläkare förskriva Kojic kräm för behandling av acne, eftersom det fungerar på hud och acne-bakterier.

De flesta produkter som innehåller Kojic syra har mycket små mängder av syra. Det har varit oro, men om användningen av Kojic syra i stora mängder eller på lång sikt. Några av de problem som gäller cancerframkallande denna vitare produkt eftersom det finns motstridiga rapporter om djurförsök. Det har inte förekommit några fall i samband med cancer hos människor från att använda den.

Som med alla produkter på marknaden, bör konsumenterna ta försiktighet vid tillämpningen Kojic syra på huden. Flesta vitare produkter i allmänhet är bra för begränsad användning på huden men kan orsaka hudirritation om den används länge. Hudläkare rekommenderar också att man roterar ut som om huden blir irriterad eller börjar vitna för mycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.