Vad är Guyliner?

Guyliner är vad du kanske tror från namn: eyeliner för killar. Om termen guyliner är relativt nytt, var rock stjärnor som David Bowie och Alice Cooper idrottsliga eyeliner på 1970-talet. Det är i allmänhet förknippade med vissa alternativa rock kulturer, särskilt glam, goth, punk och emo. Dock har guyliner senare tid blivit mer populärt i högkulturen också.

Vissa moderna kändisar som är kända för sina guyliner inkludera Johnny Depp's karaktär Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean film-serien, Adam Lambert av American Idol fame, och basisten Pete Wentz från Fall Out Boy, som spelade en bra video om hur man ansöker om kosmetiska. Wentz råd att satsa på ett stökigt utseende, kanske sova på det. Vissa män föredrar en mycket ljus tillämpning av eyeliner för att framhäva ögonen utan att göra det tydligt att de bär makeup. Andra som en tjockare, mer edgy utseende.

Män bör generellt välja svart eller brun eyeliner vardags. Den mycket modig kan experimentera med andra färger, såsom metallic, en glam look a la David Bowie. Brown är bättre för subtila förbättring av ögonen, medan svart ger en mer dramatisk look rockstjärna, särskilt om den tillämpas kraftigt. Det finns två huvudsakliga typer av eyeliner: penna och vätska. Guyliner nybörjare bör välja penna, eftersom det är lättare att tillämpa, lättare att smutsa ner, och mer subtil. Applicera flytande eyeliner kräver övning, men kan producera mycket skarpa, dramatiska linjer. Make-up Remover är också en bra investering för nykomlingar, som kan användas för att enkelt avhjälpa lösdrivande linjer eller overapplication.

Guyliner har blivit så populär att vissa företag har börjat tillverka ögonmakeup speciellt för män , men det är tveksamt om det skiljer sig nämnvärt från andra liknande produkter som syftar till kvinnliga marknaden. Marek Hewryk har banat väg för en rad av mäns kosmetika kallas 4VOO, inklusive shine-minska puder. Flera stora makeup tillverkare nu också erbjuda kosmetika speciellt för män.

är Guyliner och andra manliga Makeup ofta vara en del av "metrosexual" modetrend. En metrosexual är en heterosexuell man som levde ett storstadsområde livsstil som lägger stor möda på sitt utseende, ofta otydliga traditionella könsstereotyper. Förutom eyeliner, är en metrosexual ofta mer intresserade av mode, men inte nödvändigtvis feminina, kläder än stereotypa rakt män. Män som bär guyliner kan betraktas som den moderna motsvarigheten till The Dandy eller sprätt på den 18: e och 19-talen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.