Vad är GI glasögon?

För amerikanska militära rekryter som behöver receptbelagda glasögon, är regeringen mycket glad att utfärda en synnerligen oattraktiva par GI glasögon, även känd som "preventivmedel glasögon", "BCGs" eller "Clark Kents", bland annat överraskande exakt smeknamn. GI glasögon är utformade för att vara vattentäta, shatterproof och lätt att ersätta om skadade. De är dock inte avsedda att locka medlemmar av det motsatta könet, därav beteckningen av "glas födelsekontroll. "

GI glasögon har antingen svarta eller bruna ramar med tjocka blanka vapen och kvadraten linser, en stil ofta förknippas med bastant hornbågade glasögon av 1950-talet och 1960-talen. Innan en rekryt rapporter för grundläggande militär utbildning, han eller hon får en ögonundersökning för att avgöra lämplig recept för GI glasögon. Tills dessa GI glasögon utfärdas är dock rekrytera fortfarande tillåtet att ha civil glasögon, men inte kontaktlinser.

Som unaesthetic som GI glasögon kan vara, tjänar mönstret ett militärt syfte eller två. Den överdimensionerade bågar och glas möjliggör ett brett synfält, och linser är utformade för att vara vattentät och shatterproof. Den tjocka armar GI glasen är också resistenta mot stress och går sönder, eftersom metall vapen kan böja ur form under övningar.

Bärandet av Clark Kents eller födelse skyddsglasögon kontroll kan göra en rekrytera känna självmedveten i början, men oftast åsynen av hundratals andra rekryter bär samma BCGs kommer att sätta honom eller henne till mods. När grundutbildningen är avslutad, är de flesta militära medlemmar möjlighet att beställa en något mer fashionabla ram eller färgade linser. Militären allmänhet frågor ersättning GI glasögon på årsbasis och militär läkare öga finns för att avgöra om en förändring av recept är nödvändig.

Den typiskt out-of-date utseende av GI glasögon intar en viss vädjan om civila som vill tävla med den militära livsstil. Samma ram för glasögon barnbegränsning eller Clark Kents kan vanligtvis hittas i ekonomin urval på många civila optometri butiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.