Vad är Eye Shadow?

Ögonskugga är en typ av kosmetisk produkt som appliceras på ögonlocken och området under ögonbrynen. Dess syfte är att lysa upp ögonen och göra dem mer framträdande och feminint utseende, samt att lägga till färg och intresse för ansiktet. Ögonskugga finns i tusentals färger som passar alla utseende, hudton och ögonfärg, typiskt billig jämfört med andra kosmetiska produkter.

Ögonskugga säljs i många olika former, inbegripet pulver, grädde , blyerts, och även vätska. Några av de vanligaste typerna av ögonskydd skuggor är de som säljs i pulverform, i små kompakta typ fall. Många av dessa kommer med en inkluderad applikator pensel, men kan ögonskugga också med fingrarna, en bomullstuss eller en liten makeup svamp. De med en varm hudton bör välja öga skuggor med en gul eller rosa underton, medan de med en kall hudton bör välja öga skuggor med en blåaktig underton.

Några öga skuggor säljs var för sig, med en färg per kompakt, eller det kan säljas i ett kompakt med två, tre eller flera kompletterande färger ingår. Dessa färger kommer att vara utformade för att fungera tillsammans på ögonen, och tar bort gissningsleken att köpa ett antal olika färger, hoppas att de kommer att se trevligt tillsammans. Färgerna i en kompakt som denna kommer ofta från ljust till mörkt, och är avsedda att tillämpas på olika områden i ögonen.

fast alla kan tillämpa ögonskugga annorlunda, är en vanlig metod för ansökan att tillämpa den lättaste färg till ögonbrynsbenet och till inre ögonvrån, som en höjdpunkt. Den mellersta färgen svepte över större delen av ögonlocket, och den mörkaste färgen appliceras på vecket och yttre ögonvrån. De sista två färger kan sedan blandas lätt att skapa ett mer enhetligt utseende. Vissa öga skuggor är matt i utseende, medan andra har mer glans. Dessutom kan vissa ögon skuggorna innehåller ingredienser som har tänkt att gnistra i ljuset, och som kan vara rätt för fancy tillfällen, men bör generellt undvikas under dagen för att undvika att se alltför ung.

>

Vissa människor väljer att tillämpa en primer ögonskugga före tillämpning av de faktiska skugga. Denna primer fungerar som en bas, och är ett neutralt, hud-matchande ton appliceras över ögonlocket smidigt utseende skuggan, och hindra den från att smetas ut senare under dagen. Ögonskugga är också vanliga i samband med andra kosmetiska produkter som eyeliner och mascara. Vid slutet av dagen, bör alla eye makeup avlägsnas med eye makeup remover.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.