Vad är Ear Pinning?

Ear fastlåsning, även känd som Otoplasty , är en kirurgisk teknik som används för permanent föra öronen närmare på sidorna av huvudet. Detta uppnås genom att göra ett litet snitt bakom örat och omforma brosk där. Örat är då sys vara permanent närmare på sidan av huvudet. En liten mängd av brosk kan tas bort under förfarandet om örat har överskjutande belopp. Den snitt används i ett öra fastlåsning sker vanligtvis i ett naturligt hudveck, så att de vid healing, det kommer inte vara självklart. Öra sätter proceduren tar vanligen två till tre timmar, och kan ske enligt lokala eller narkos. Patienter kan uppleva lindriga blåmärken och ömhet i öronen efter ingreppet och är vanligen förskrivna smärtstillande för de första veckorna. Ett huvud dressing och förband är vanligtvis bärs under en vecka för att skydda operationsområdet. Denna dressing kommer att utöva påtryckningar mot öronen för att säkerställa att förfarandet är effektivt, och får inte avlägsnas eller tillåtas bli våt.

avlägsnande av brosk eller forma örat till en annan kontur kan också ske i samband med ett öra fastlåsning. En patient med hårt hoprullade öron kan låta jämnas ut, och en patient med mycket hård öron kan få dem mjukats upp. Öra sätter förfaranden kan också vara snitt mindre, som endast kräver användning av en nål som sätts in i örat, att modellera av brosk och insättning strukturella suturer.

Patienter så unga som fyra år gammal kan genomgå denna procedur, som Öronen är helt bildat av denna ålder. Denna operation är vanligast bland barn i skolåldern för att förhindra peer åtlöje. Det är också växer i popularitet bland vuxna, men på grund av sin enkelhet och snabb återhämtningstid. Av samma skäl är denna funktion hos en av de minst kostsamma kosmetiska operationer.

Även enkel och snabb, det finns flera risker med detta förfarande. Den första är hörselnedsättning, som kan uppstå om hörselgången är förvrängd, vanligtvis som ett resultat av en under-skicklig kirurg. Det finns också möjlighet att över-korrigering, där öronen är fäst alltför nära huvudet, vilket resulterar i en onaturlig look. Liknande problem med asymmetrisk korrigering är också möjligt, vilket sker när öronen är inte jämnt och väl överens i höjd. En patient kan också uppleva blodproppar, som normalt löses på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.