Vad är Dry Shampoo?

Torr schampo är ett pulveriserat ämne som används för att rengöra håret när det inte är möjligt eller praktiskt att använda vatten och traditionella schampo. Det finns ett antal enkla recept som kan användas hemma för att skapa pulver schampo. Dessutom finns det flera kommersiella torr schampo produkter på marknaden, inklusive några typer som formuleras som aerosol produkter.

Tanken bakom torr schampo är att avlägsna överskott av olja från hårsäckarna utan att de faktiskt tvätta håret med en vanlig schampo och vatten. Det är inte ovanligt för hushållen att hålla en liten mängd torrt schampo till hands som en del av en nödsituation hygiensats. I händelse av att vattnet inte är tillgänglig, den torra schampo förening kan tillämpas och ge åtminstone delvis rengöring av håret.

Alla hemlagad och kommersiella torr schampo produkter innehåller någon typ av pulver. Pulvret arbetade i håret på ett sätt som liknar tillämpningen av våt schampon. Detta gör att pulvret föreningen att börja absorbera överflödig olja på ytan i hårsäckarna. Efter att ha lämnat torr schampo i stället för en kort tid, är resterna borstad eller kammade ut håret. Slutresultatet är att schampo pulver eller shampowder, tar bort en stor mängd olja och håret visas frisk och hanterbart i flera timmar.

Sedan 1970-talet, torr schampo produkter har funnits tillgängliga som pulver som strös i håret samt produkter spray som säljs i sprayflaskor. Tillsammans med dessa kommersiella produkter, är det möjligt att göra hemma versioner av torr schampo med objekt som talk och olika örter och kryddor. Medan en del av hemmet versioner kan lämna efter sig små partiklar som tråkig av sken av håret, det finns hem recept som ger en tillfällig glans till hår som är mycket lik den som med hjälp av en god kvalitet våt schampo.

bör användningen av torr schampo inte betraktas som en permanent ersättning för med våta schampo. Även torr schampo fungerar mycket bra för tillfällig tillämpning vid schamponeringen med vatten inte är ett alternativ, har produkten inte ren så grundligt som våt schampo. Med tiden kommer detta att lämna rester som torr schampo är oförmögen att absorbera ordentligt. Av denna anledning bör torr schampo endast användas då och då istället på en daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.