Vad är Cold Cream?

Cold cream är en emulsion av fett och vatten som kan användas för att rengöra och mjuka upp huden. Traditionellt har kall grädde använts för att ta bort smink försiktigt i slutet av dagen, och det kan också användas för att mjuka upp hård hud på knän och armbågar, eller för att hålla huden skyddad från hårda vintervädret. Många läkemedel butiker och leverantörer skönhet säljer kall grädde, ofta i en mängd olika stilar, olika märken har olika ingredienser, och vissa människor experimenterar med flera innan du hittar en som fungerar.

Begreppet kall grädde är ganska gammal. Kredit för uppfinningen brukar ägnas Galen, en andra århundradet grekisk läkare som utvecklat en emulsion av bivax, olja, rosenblad och vatten. Grädden var att återfuktar och ansikte, och att bidra till att undanröja den hårda makeup av perioden. I vissa regioner är kall grädde kallas "gräddan av Galenos" eller "Galenos grädde" i en hänvisning till detta, "kalla" i kall grädde kommer från den svala, uppfriskande känsla av att det lämnar efter sig.

Det finns flera sätt att använda kall grädde. För att ta bort smink, ett tunt lager sprids i ansiktet, få sitta en stund, och sedan torkas av. Vävnader eller tvättlappar kan användas för att avlägsna den kalla krämen. Den fuktgivande agenter i grädden kommer att påverka ansikte och hjälpa den att återhämta sig efter hårda skönhetsprodukter.

Kall kräm kan också lämnas om oroshärdar över natten, och några kvinnor, exempelvis, gnid in den i huden innan sängen , torka bort det på morgonen, och det kan användas med handskar eller strumpor för att påverka fötter och händer. Cold kräm används också i några hem rättsmedel, en klassisk åtgärd för fjälliga armbågar är en blandning av kall grädde och havre marken, gned försiktigt in i huden och därefter torkas eller tvättas bort.

oljor i några kalla krämer kan skriva huden känns fet. Personer med fet hud kanske vill ta ett pass på denna produkt om de inte har införts för att ett varumärke som inte skapar en oljig känsla. Cold kräm kan doftande eller unscented, beroende på inställning och oljor som används kan variera. De flesta företag inte använder olivolja som rekommenderas av Galen, till exempel, eftersom det kan härsknar snabbt. Generellt håller kall grädde väl vid rumstemperatur, och det borde inte gå illa om inte klimatet är extremt varmt eller föroreningar förs till behållaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.