Vad är Balsam?

Balsam är en växt som förening, vilken är känd för sin starka lukt. Flera växter producerar ämnen som klassificeras som balsam, och ett sortiment av andra växter har en balsam-liknande doft som leder trädgårdsmästare att hänvisa till dem som balsamer. Den "sanna balsamer" producera en halvfast material som inte är lösligt i vatten. Några vanliga exempel på balsam bärande träd omfatta balsam tallar, granar balsam, popplar balsam, och Balsam i Peru. Vissa tycker om att växa balsam bärande träd och växter som prydnadsväxter och doft medel för trädgården. Den starka och distinkta doften av balsam beror på närvaron av bensoesyra och kanelsyra eller estrar av dessa syror. Beroende på trädet, kan trädet fritt gråta balsam, gör att människor kan samla pärlstav balsam sav, eller trädet kan behöva sänkas för att släppa materialet, som vanligtvis är oljig eller Gummy när det rinner från trädet. Med tiden balsamen hårdnar, vilket gör det enklare att hantera och transportera, och det kan vara gulaktiga till bruna till färgen. P

Läkemedelsberedningar har historiskt gjorts med balsam, eftersom den starka lukten troddes vara medicinskt fördelaktigt , särskilt för luftvägsbesvär. Denna tro speglar en gång allmänt accepterad uppfattning att läkemedel måste ha en stark lukt att vara effektiva. Balsam har också använts i religiösa ceremonier som rökelse, eller av religiösa smörjelse när det blandas med olja och andra aromater.

Folk har också gynnat stark lukt av balsam för hem underhåll och personlig vård. Grenar från träd balsam förr användes för att strö golv och dekorera hallar i byggnader som har rengjorts sällan och packat med folk som badade i landet illegalt. Traditionen med skärande aromatiska filialer har uthärdat i många kulturer, särskilt på vintern, när hem blir ofta instängt, vilket gör den friska doften av tall eller gran filialer särskilt tilltalande.

I personlig vård, har balsam varit blandade i olika hårvårdsprodukter, tillsammans med tvålar, parfymer och annat material. I modern tid, en del människor ha noterat balsamen som använder balsam-doftande tvålar, och historiskt, lukten täckas upp mer obehagliga lukter kropp. Balsam tvål speciellt är mycket populär i vissa regioner i världen, och noterar balsam ingår även i parfymer och tvättmedel. För folk som gillar att experimentera med dofter på egen hand, är ren balsam utdrag tillgänglig från specialmedia leverantörerna för användning i tvål, parfymer och andra personliga saker vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.