Vad är Aftershave?

Aftershave är en produkt som används oftast av män på huden i ansiktet efter rakning, även produkter för kvinnor att använda förekommer. Förutom att lukta gott, aftershave hjälper till att hålla huden smidig och i gott skick, en angelägenhet för män som rakning varje dag. Också, som ett alternativ till kommersiella aftershave produkter kan man också formulera sina egna specifika ingredienser eller dofter så att de kan lukta unik och har slät, silkeslen hud.

Aftershave serverar ett antal funktioner. Viktigast, fungerar den som en sammandragning, vilket innebär att den höjer pH i ansiktet efter användning av alkaliska tvålar för rakning. Frisk hud är naturligt svagt surt: Astringents och toner används av båda könen att hålla huden smidig. Användning av aftershave stängs porerna som har öppnats av varmt vatten medan rakning, desinficerar ytan av huden för att förebygga eventuella infektioner små skärsår och sår, och många rakvatten fukt också. Män med mycket torr hud bör lägga till en fuktighetskräm efter att ha använt aftershave, eller köpa en produkt som innehåller fuktighetskräm.

Mest rakvatten innehåller alkohol, vilket är en naturlig sammandragande och desinfektionsmedel. Alkoholfria produkter att tillgå, och innehåller oftast Astringents vilja trollhassel blandat med lugnande växt ingredienser som aloe och sjögräs extrakt. Alkoholfria rakvatten är mer benägna att komma i form av geler och krämer, även om de tillverkas i flytande form. För män som oroar torr hud, bör alkohol fri aftershave sökas upp. I samtliga fall bör aftershave tillämpas med bomull kuddar så att olja på fingrarna inte stör huden på ansiktet.

För att göra din egen aftershave vik rom, kan du sitta två till fyra koppar lagerblad in tillräckligt med rom för att täcka dem. Lägg kryddor som rosmarin, ingefära, apelsinskal eller kryddnejlikor göra doften lite mer komplicerat, och sätta burken i ett svalt mörkt ställe under en månad. Ta aftershave ut och sila den i en ny burk för dagligt bruk. För att göra en grundläggande alkohol fri fuktighetskräm kan du blanda två koppar trollhassel, två uns (60 milliliter) av rosenvatten, två uns (60 milliliter) av aloe vera gel,? ounce (15 milliliter) av vegetabiliskt glycerin, och en eterisk olja blandning som du väljer att skapa en unik doft. Denna blandning kan användas omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.