Kommer Synthetic Human Pheromones gör mig mer attraktiv?

Frågan om användning av mänskliga feromoner kommer att göra en mer attraktiv för det motsatta könet är svår att besvara. Det har visat sig att en människa använder sitt luktsinne mycket mer akut än tidigare gissat. En nyligen genomförd studie visar att eleverna kunde spåra en chokladkaka med luktsinne ensam, och var till och med kunna urskilja vilken näsborre kunde känna lukten av choklad bättre, och därmed bestämmer riktningen.

Men forskarna är inte övertygade om att människor har feromoner, som till exempel djur och insekter gör. Den mest övertygande studier om mänskliga feromoner har visat att kvinnor som lever tillsammans ofta har synkron menstruationscykler. Detta tyder på att kvinnor kan ge bort några detekterbara lukter som reglerar och föra menstruationscykler tillsammans. Det finns också en hel del anekdotiska information om detta ämne. Till exempel ett kontor dominerat av kvinnliga anställda kan alla hitta cyklar som inträffar vid ungefär samma tidpunkt. Vidare familjer systrar har ofta synkron menstruationscykler. Detta innebär dock inte nödvändigtvis innebära mänskliga feromoner är inblandade. Svaret kan vara mer invecklad och kan delvis känslomässigt baserade.

Vissa studier har analyserat risken för mänskliga feromoner i relation till att locka de bästa möjliga mate ur genetisk synvinkel. Tidiga studier visar att folk verkar hitta andra mer "lukta attraktiva" som är mest sannolikt att skilja sig från själva genetiskt. Liksom, studier bland homosexuella män tyder på att homosexuella män kan ha ett svar som liknar heterosexuella kvinnor i fråga om vissa dofter är förknippade med upphetsning.

Forskning har också föreslagit att mänskliga feromoner är inte de enda faktorer som spelar in attraktion. Till exempel kvinnor under ägglossningen är mest sannolikt att attraheras av utseende Alpha Male, såsom starka muskler, ungdom och full cheferna för hår. Alltså, om mänskliga feromoner är verkligen engagerade, de kan endast delvis inblandad. Vad har aldrig bevisats är om konstgjorda feromoner som ofta massa marknadsförs som mänskliga feromoner kan locka någon annan av motsatt kön. Om man får en hel del skräppost, till exempel, kommer man få ofta annonser ansöker hittar man en partner eller omedelbart attraktiv genom att köpa syntetiskt mänskliga feromoner.

Det finns inga bevis att någon av dessa produkter fungerar eller som är mer attraktiva för det motsatta könet är större om man använder syntetisk mänskliga feromoner. Faktum är att andra studier visar att USA i synnerhet är ett visuellt samhälle. Man tenderar att gå för ser först, snarare än lukt. Massmarknadsföring särskilt kroppstyper har gjort sådana typer önskvärt att först fastställa attraktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.