Vad är ett örtbad?

En örtbad är som en stor kopp te för hela kroppen. Det är en liten påse, oftast gjort av cheesecloth, som är fylld med aromatisk kryddor. Örter som ingår är ofta lavendel, citrongräs, salvia och kamomill. Många andra örter används också, men dessa är några av de vanligaste. Det finns många sätt att njuta av ett örtbad. Det vanligaste sättet är att helt enkelt lägga påsen i ett badkar fullt med varmvatten. Örterna långsamt brant i vattnet. Alternativt kan örter läggas till i en gryta med kokande vatten, genomsyrad, och sedan tillsätts badvattnet. Detta kommer att möjliggöra ett mer kraftfullt doftande bad.

Även de utan ett badkar hemma kan njuta av ett örtbad. Simply branta en påse i en gryta med hett vatten och placera krukan på en stadig avsats i duschen. Var noga med att använda en splitterfria bevis kruka eller liknande behållare. Under dusch, svamp eller häll vätskan över huden och se till att den har svalnat tillräckligt så att det inte kommer att bränna eller skålla huden. Det är ganska enkelt att göra ett örtbad påse hemma. Bara ta en liten kvadrat cheesecloth, placera några skedar aromatisk örter i mitten, och kopplar den bort med en sträng. Beroende på önskad styrka doften och volymen av badkaret, mängden av örter som krävs kommer att variera. Ett örtbad är en god ersättning för dem som har allergi mot ingredienserna i de flesta badgel och bubbla lösningar bad, eller för dem som helt enkelt föredrar att inte låta sådana produkter i sin badvattnet. Faktum är att vissa ingredienser som vanligen används i dospåsar kan bidra till SANNING känslig eller bekymrad hud. Kamomill, till exempel, kan vara mycket lugnande för huden. Dessutom kommer örter i en påse torka inte ut huden som ingredienser i vissa badgel kan.

Det finns ett antal för hälsa och skönhet företag som bedriver örtbad dospåsar i sina produktlinjer. Många företag som säljer duschtvål också sälja dessa typer av påsar. Köpa några av dessa färdigförpackade påsar är ett bra sätt att upptäcka tilltalande dofter och doft kombinationer som senare kan replikeras hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.