Vad är ett finger Wave?

finger våg är en vågig frisyr curling metod omgärdar delar av vått hår runt och mellan fingrarna och en kam. Det blev först populärt i 1920-talets mode och förblev en tilltalande stil under hela 1930-talet. Finger våg hår gjorde ett sätt comeback på 1990-talet. Även finger waving kan göras i långa hår, kort frisyr med mjuka lockar runt ansiktet är det mest klassiskt utseende för denna stil.

1920-talet stängnät flickor som populariserade finger våg normalt hade kort hår. Finger vinkade hår bars även på 1930-talet av många Hollywoodfilm skådespelerskor, såsom Greta Garbo, som hade en medellängd frisyr. I slutet av 1990, finger vinkade blev trendigt i Hollywood och skådespelerskor som Kate Bosworth, som hade en kort hår klippa vid den tiden hade stilen.

lockigt hår ofta måste rätas ut innan finger vifta den, så raka frisyrer tenderar att hålla det ser bäst ut. Använda en inställning gel eller lotion på vått hår innan du lägger fingret vågorna är nödvändigt för att hjälpa till att ställa varje ås-liknande våg. Kam liksom fingrarna används för att skapa ett finger vinkade hår. Efter håret tvättas och inställning lotion eller gel gnids in i det, finns avsnitt lindade runt ett finger medan sidan av en kam används för att trycka på respektive avsnitt. Genom att trycka på kammen i vått hår hjälper mögel, snarare än bara curl håret att göra textured krusade vågorna. Det mjuka, ansikte utformande lockar som ofta ses i svartvita fotografier skådespelerskor bära stilen finger våg under 1920 och 1930 görs av stift curl metoden. Små delar av vått hår är belagda med en inställning lösning innan spiral uppåt med fingrarna och sedan höll till hårbotten med en metall klipp. Hårspännen används för stift lockar ha en fjädermekanism, de kan ha kvadratiska eller spetsiga ändar. Den runda, fjädrande stift lockar göra en intressant kontrast till de mer kantiga, räfflad finger vågor.

Ett finger våg hår som inte vanligtvis stanna viftade så länge stilar som görs med en uppvärmd locktång eller varmt rullar. Resultatet beror på en persons hår typ och styrka som används inställningen produkten. Undantag för modetrender, vågor finger för frisyrer ersattes mestadels av tidigt 1960-tal uppfinningar av manuella plast valsar, curling strykjärn och varm elektriska apparater roller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.