Vad är en håruträtning?

En håruträtning är ett verktyg som är utformat för att räta ut håret. Det finns ett par olika sätt på vilka rakpermanentningsmedel kan arbeta. Ett antal företag gör riktning strykjärn, medan andra gör kemiska hår relaxers, både strykjärn och kemikalier är utformade för att ändra den kemiska strukturen av håret. Som ni kanske förstår, kan en håruträtning orsaka skada på håret, och det är en bra idé att använda specialiserade hårvårdsprodukter med rakpermanentningsmedel att undvika skadorna.

Hair järnen är ganska gamla anor åtminstone 1700-talet. När många människor tänker på hår strykjärn, visualisera de curling strykjärn, som är konstruerade att föra lockig i håret, men det är också möjligt att hitta strykjärn eller tänger. Eftersom håret är uppvärmd, det vätebindningar i håret slappna av, tillåter människor att ställa in håret i en önskad stil. Genom upphettning en håruträtning som tång eller ett järn och passerar genom håret eller under rakare, kan man skapa ganska rak, slät päls.

Kemiska straighteners är också ganska gammal, men de tidiga versionerna tenderat att orsaka hår och hårbotten skada. Dessa kemikalier också ändra strukturen på håret, gör det möjligt för människor att ställa en håruppsättning. De arbetar vanligen genom tillämpas och lämnade in för en viss tid innan den tas bort. Beroende på de kemikalier som används, får håret koppla in rätade leta efter några timmar, eller en mycket lång tidsperiod.

Många salonger erbjuder professionell hår riktning, som är tänkt att pågå längre än behandlingar som används hemma. Fördelen med att gå till en salong är att stylister har erfarenhet av de skador som ibland uppstår på rätade hår, och de kan vidta åtgärder för att undvika sådana skador, genom att använda mjukgörande krämer och andra skyddande serum. En salong personal kommer även att erbjuda tips för att upprätthålla och styling den nyligen rätas ut. Det vanligaste problemet med rätade hår är torra, vilket kan göra att håret att vända spröda. Tillämpa fuktgivande balsam kan hjälpa till med detta, som kan tvättas i ljummet med kallt vatten för att undvika uttorkning av håret med värme. Många företag gör också uträtning strykjärn som är utformade för att minimera värmeskador, med keramiska element och andra verktyg och kemiska straighteners kommer ofta med specialiserade balsam för att hålla håret friskt.

Om du använder en håruträtning för mycket, kan håret bli spröd och tunn. I detta fall kan du behöva avskeda den håruträtning att låta håret att återhämta sig, och det hjälper till att använda rik fuktgivande formler, du kanske också vill klippa håret kort för att bli av med skadat hår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.