Vad är en fisk Pedikyr?

Så konstigt det än kan låta, finns det verkligen finns spa runt om i världen som erbjuder äventyrliga kunder en trevlig, uppfriskande fisk fotvård. Processen varierar från region till region utifrån lokala hälso-bestämmelser, men framför allt kunder placera sina nakna fötter i en modifierad akvarium pool och låta liten karp kallas Garra rufa eller "doctor fish" att knapra sig på sina döda, fjällning hudceller. Efter en 15-30 minuters fisk pedikyr, de flesta kunder behandlas med en standard pedikyr och andra behandlingar fot. Eftersom läkaren fisken kan överleva det varma vattnet i ett fotbad, är det ett idealiskt val för en fisk pedikyr behandling. I en gemensam överenskommelse, som ofta ses i turkisk eller asiatiska spa, ett antal kunder kan dra sina fötter i en grund behållare medan stora stim av läkare fisk äter döda hudceller. De erfarenheter som sägs vara mer kittlig än smärtsamt, eftersom fisken är små och tandlösa.

Denna brist på tänder hjälper till att göra fisken fotvård processen möjlig. Läkaren fisk kan bara konsumera döda eller flagnande hud, de kan inte ta bort frisk vävnad. Istället för att anställa rakblad eller andra starka verktyg för att ta bort valkar från klackar, till exempel, kan läkaren fisken äter säkert den hårdnade döda vävnaden och lämnar frisk hud efter. och med 2008, den enda spa i USA erbjuder en fisk pedikyr ligger i Washington, DC. Lokala hälso-koder kräver spa ägaren att använda mindre tankar avsedda för en kund, och tankar skall rengöras grundligt mellan behandlingarna. Eftersom spa började erbjuda detta specialiserad behandling, över 5000 kunder har valt att fisken fotvård. Den känslan har jämförts med stickningar i foten somnade.

Förhoppningen är av många att fler spa i USA snart kommer att erbjuda sina egna versioner av fisk pedikyr, även om många potentiella kunder kan ha allvarliga invändningar mot att fisken att knapra på huden. Andra kan vara bekymrade över de sanitära förhållandena i en uppvärmd tank som innehåller hundratals små fiskar, men de lokala hälso-förordningar bör försäkra spa är följande korrekta förfaranden.

Övriga hud förhållanden som psoriasis kan också dra nytta av en modifierad form av fisken pedikyr behandling, även om några ytterligare undersökningar kan krävas innan processen bedöms vara medicinskt säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.