Vad är en Lip Plumper?

En LIP PLUMPER är oftast en kosmetisk post appliceras på läpparna, vilket enligt uppgift en PLUMPING effekt på vävnaden i läpparna. Flesta LIP PLUMPER produkter finns i form av läppglans. Dessa är kosmetiska produkter som skiljer sig från läppstift och chapsticks i den meningen att de är flytande, inte fasta eller halvfasta produkter. Lip plumpers kan vara med eller utan färg. De utan färg kan användas ensamt eller under läppstift eller läppglans, medan färgat eller tonat läpp plumpers kan bäras ensam, eftersom de ser ut som ett läppstift eller vanligt läppglans. Den typiska LIP PLUMPER kommer i glans form. Liksom de flesta vanliga läppglans, kommer lip plumpers kan innehålla ingredienser som reflektera ljus, såsom glimmer eller glitter damm. Ljusreflekterande ämnen eller partiklar som finns i glans fånga ljuset och tycks skimra och glänsa. Detta ökar den visuella effekten av läpp fyllighet. Det som skiljer en LIP PLUMPER bortsett från en vanlig läppglans är att den innehåller ingredienser som tros ha en fysisk effekt på storleken på läpparna. Snarare än att bara göra läpparna verkar mer fullständig genom ljusreflekterande skimmer, lip plumpers anspråk på att faktiskt göra läpparna större. Ett sätt genom vilket ett LIP PLUMPER uppnår en sådan effekt på huden på läpparna är av irritation. Många lip plumpers innehålla naturliga eller kemiska irriterande att något sting läpparna. Detta stickande eller lätt irriterande verkan uppmanas köttet i läpparna att fylla med mer blod och bli lite svullen eller svullet. Samma effekt kan ofta ses när man äter kryddstark mat. Flesta kryddstark mat är kryddstark eftersom de innehåller capsacin, kemikalien i chilipeppar vilket gör dem smaka varm. Vissa lip plumpers faktiskt innehåller chili peppar extrakt, inklusive capsacin.

Storleken på en sådan irriterande varierar från ett LIP PLUMPER produkt till nästa. Många lip plumpers innehåller också lugnande ingredienser för att döva den lilla obehag eller stickande som kan följa av tillämpningen av irriterande. Således kommer läpparna svälla, men den svidande känslan kommer inte att uppstå, eller kommer att minska. En nackdel med att använda en LIP PLUMPER är att de ingredienser som används för att orsaka lätt svullnad i ögat på läppen är ofta hård mot den känsliga huden på läpparna. Således, några dagar efter att ha använt LIP PLUMPER, kan man uppleva peeling av irriterad hud på ytan av läpparna.

Andra läpp plumpers anspråk på att ha samma milda svullnad effekt på läpparna genom hydrering, snarare än irritation. Till exempel har vissa produkter som innehåller ingredienser som är hydrofil. Detta innebär att dessa ingredienser hämta vatten mot dem och ta till sig det. Sådana hydrofila ingredienser som ingår i ett LIP PLUMPER tros absorberas genom huden på läpparna. Väl inne i huden de fyller med fukt och sväller, vilket PLUMPING huden på läpparna också.

Det finns också vissa typer av läppen PLUMPING produkter som kommer i form av remsor eller plåster. Dessa produkter är avsedda att tillfälligt tillämpas på läpparna, eller området ovanför överläppen, så ingredienser som ingår i det band som absorberas genom huden. Lip PLUMPING fläckar och band tros vara särskilt effektivt för att bekämpa rynkor som ofta förekommer i huden på överläppen och mellan överläppen och näsan. Detta är förmodligen uppnås genom att återfuktande ingredienser att fylla ut den torra huden i rynkor, vilket gör dem mindre djupa och mindre synliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.