Vad är en Dental Crown?

En dental krona är en mössa, formad som en tand, är att permanent monterad ovanpå en befintlig tand av en tandläkare. En tandläkare krona kan vara funktionella eller kosmetiska och kräver mer än en resa till tandläkarens. En krona sitter korrekt ska pågå i drygt tio år. En tandläkare krona funktioner för att stärka tänderna, återställa sin ursprungliga form, eller förbättra en tand utseende. Broken, spruckna och slitna tänder kan stödjas av en krona, eller en missfärgad tand utseende kan förbättras. En tandläkare krona kan göras från porslin, metall eller en kombination av de två materialen.

porslinskronor ge bästa färgmatchning alternativ, vilket gör dem mest verklighetstrogna. De är ofta valet för kosmetiska tillämpningar och används ofta för mycket synliga framtänderna. Porslin kronor är inte lika starka som andra, så de är inte vanliga på kindtänderna. De kan bära ner motstående tänder och är dyra.

Metal kronor är gjorda av guld och andra metallegeringar. De betraktas längsta varaktig och starkaste kronor. Metal kronor ger minimalt slitage på motstående tänder och i allmänhet inte chip eller gå sönder. Däremot kan deras metall färg anses störande eftersom den inte verkar naturligt. De används ofta för out-of-sight kindtänder där styrka och hållbarhet är viktigt. En tandläkare krona kan göras av porslin över smält metall. Dessa kronor kan vara färg anpassas till omgivande tänder. De producerar måttligt slitage på motstående tänder och är starkare än kronor endast bestå av porslin, men inte lika hållbart som görs just av metall. De liknar naturliga tänder men deras metall understrykning kan ibland vara synlig på tandköttet, visas som en mörk linje. Detta är speciellt vanligt om tandköttet avta. P

tandkronor används för att förankra tandbroar. En tandbro fyller en lucka i munnen med löständer eller en plats anläggning anordning för att förhindra störningar av andra tänder och bett. Tandbroar kan beskrivas som två kronor stödja löständer mellan dem. Kronorna monteras på befintliga tänder håller löständer på plats och arkivering klyftan i tanden linje.

Innan någon tand krona kan monteras, måste berörda tanden lämnas om att skapa utrymme för kronan att passa över den. En tandläkare gör sedan ett mögel i tandläkarens av tanden som ska skickas till ett tandtekniskt laboratorium där det fasta kronan kommer att göras. En tillfällig kronan kommer att läggas på tanden tills det tandtekniska labbet tillbaka permanent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.