Vad är en Acne Mask?

En akne mask är en ansiktsbehandling för att bekämpa akne och förhindra att den upprepas. Acne masker är utformade behandlingar som skall spridas på huden i ansiktet, och lämnade ett par minuter till en halvtimme, beroende på de riktningar De bidrar till att torka upp befintliga fläckar och ta bort överflödig olja från huden. Dessa ansiktsmasker kan göras med olika ingredienser, men lera är en gemensam bas. Förutom leran, en acne-behandling medicinering såsom salicylsyra eller bensoylperoxid kan komma att inkluderas. Mentol och kamfer kan läggas till en akne mask för att ge en kylande effekt medan masken på huden. Vissa akne masker gör faktiskt det motsatta, och kan värma upp när de släpps ut på huden. Någon av dessa typer av akne masker kan vara effektivt mot fläckar och fet hud. Det är till stor del en fråga om personlig preferens och vad som verkar vara mest effektiv vid behandling av ett ärende av akne.

Tänk på att en akne mask är ofta mycket torkning, detta är ett av syftena med en akne mask, torka upp fet hud. Men orsakar huden blir för torr kan faktiskt göra det utsöndrar mer olja, och förvärra akne problem. Av denna anledning är det viktigt att följa anvisningarna, och endast använda en akne mask som behövs. Det är oftast en bra idé att använda en mask inte mer än en eller två gånger per vecka. Ett annat alternativ är att alternativa användningen av en akne mask med en mjukare lera mask, utan alla ingående medicinska beståndsdelar. När masken har tillämpats, kommer det generellt torr i ansiktet, vilket gör att huden känns trång. När den angivna tiden har gått, torka försiktigt av masken med en varm tvätt trasa. Det kan vara en god idé att tillämpa en acne-fighting fuktighetskräm till huden efter att masken har tagits bort. Om masken inte förbättrar utseendet på akne, eller orsakar brännande eller irritation, kan det vara nödvändigt att prova en annan typ av mask.

Det är möjligt att göra en akne mask hemma med ingredienser som finns kring huset. Några effektiva akne behandlingar ingår bakpulver, aloe, äggvita, yoghurt, eller havregryn, bara för att nämna några. Söka på nätet kommer att ta upp många enkla recept. Dessutom kan dessa hemlagad akne masker vara skonsammare för känslig hud, och kan vara lättare att tillämpa på andra områden av kroppen som kan få olyckliga utslag, såsom reservkraft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.