Vad är ekologiskt smink?

Organic makeup har flera möjliga definitioner. Det kan göras från växtmaterial bara, eller av ämnen som härrör från växtmaterial. Ekologiskt smink kan också betyda att den är tillverkad av ekologisk eller naturligt förekommande ämnen, inklusive mineraler. Begreppet ekologiskt Makeup innebär att allt material i makeup är certifierad ekologisk, vilket innebär att de inte har utsatts för bekämpningsmedel. Om inte en makeup faktiskt påstår sig vara "certifierat ekologiskt" smink, kan den innehålla bekämpningsmedel.

Ekologisk makeup från växter och mineraler kan fungera mycket bra. Till exempel är principen ingrediens i den populära makeup Bare Minerals eller Bare Esscentuals majsstärkelse. Det vore ett misstag att anta att ekologiska makeup nödvändigtvis är bättre för en än kemiskt framställda makeup. Växter kan innehålla starka gifter och cancerframkallande ämnen som är lika skadliga för huden och kroppen som lab framställda kemikalier. Mineraler kan också ha en hög grad av toxicitet och organiska makeup från det förflutna, i likhet med vitt pulver som används av geishor som orsakat blyförgiftning kan vara skadliga.

Även om det ekologiska makeup innebär certifierad ekologisk smink, sedan växtmaterial eller mineraler fortfarande kan vara osäkra. Den bästa idén är att se till att smink inte innehåller kända toxiner eller cancerframkallande ämnen. Detta kan ofta vara svåra att tolka om ekologiskt smink eller regelbunden etiketter makeup eftersom de använder så många, långa, komplicerade ord i ingredienser.

Några kemikalier för att söka efter och undvika i ekologisk makeup omfattar följande:

 • Sodium Laurel sulfat, vilket kan orsaka mild till måttlig hudirritation och allergi,
 • Paraben, som ofta används som en makeup bevarare och innehåller östrogen
 • Hydrosols, som innehåller vatten som ofta inte renas och kan ha höga halter av kemikalier.

  Det kan vara svårt att alltid undvika sådana kemikalier: praktiskt taget varje schampo, deodorant och tandkräm innehåller sodium laurel sulfate. Men folk betalar ofta topp dollar för ekologisk makeup och borde veta uppriktigare om produkten verkligen är annorlunda eller säkrare än lab framställda kemikalier. De bör också vara medvetna om att ekologiskt smink är inte nödvändigtvis är fri från föroreningar och bekämpningsmedel, och att leta efter ekologiskt smink märkt "certifierat ekologiskt. "


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

  Redaktör: Beáta Megyesi
  Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

  Kundservice: Mats Schaefer,
  Helena Löthman

  Tel: +46 00 79 22 00
  Fax: +46 00 79 22 01

  © Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.