Vad är Traction Alopeci?

Traction alopecia är den gradvisa håravfall, vanligen orsakade av stress på hårsäckarna. Detta tillstånd ses ofta hos personer som stil håret i stram stilar som drar på hårfäste under en tidsperiod. Det kan också orsakas av missbruk av kemikalier som används för att rätta till håret.

Ponytails och pigtails bäras utan att orsaka onödigt hår drar. Dessa stilar är vanligtvis inte orsaken till dragning alopeci, såvida de inte är utslitna extremt hårt. I de flesta fall någon frisyr som är hårt nog att betona hårsäckarna kan också vara smärtsamt att bäraren. Ingen ska bära stilar som ont, det är ett tecken på att hårsäckarna håller på att dras och troligen skadat. En föga smickrande, nedsättande term för höga, strama Ponytails som ibland leder till dragning håravfall är "Croydon ansiktslyftning. Det är nedsättande eftersom det är normalt genomförs av kvinnor som betraktas som "lägre klass. " Något lägre inkomster området skulle kunna ersätta Croydon i medvetandet hos människor som använder det för att förlöjliga kvinnor som bär sitt hår på detta sätt.

Andra stilar som leder till dragning alopeci är snäva flätor och rastaflätor, särskilt när dessa stilar bärs med tillsats förlängning hår. Den extra vikt Löshår lägger större tonvikt på hårfäste. Platser på huvudet där dragning håravfall är oftast sett är den främre hårfästet och nacke. Den hårfäste runt öronen kan också påverkas.

Traction alopeci är ett tillstånd som ofta kan undvikas helt enkelt genom att avstå från att bära korta frisyrer. Det finns inget ont i att bära Ponytails eller flätor ibland, men ju längre dessa stilar är slitna varje dag, desto mer sannolikt alopecia resultat. Den överanvändning av kemiska relaxers bör också undvikas, eftersom det hårda ingredienser finns i relaxers kan irritera hårbotten om inte tillämpas korrekt. Denna behandling bör göras av kvalificerade tekniker för bästa resultat.

Kvinnor som vill bära flätor med tillägg bör ge sitt hår en viloperiod efter flätor tas bort. Nästa gång de får flätor, borde de byta stil. Bär exakt samma stil hela tiden platser stress på samma områden, vilket ökar sannolikheten för dragning håravfall.

Om sjukdomen diagnostiseras tidigt, kan det vara möjligt att spara hårsäckarna. Med rätt skötsel kommer folliklar återhämta sig och håret kommer så småningom att växa ut igen. Om håravfall är inte stoppas, och åtstramade extrema stilar ständigt sliten, kan hårfäste skadas permanent. Hår växer inte tillbaka i dessa områden, och bäraren kommer att uppleva tunt hår och potentiella skallighet som resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.