Vad är Natural Nail Polish?

Naturliga nagellack hänvisar till spik emalj som är fritt från många av de kemikalier som är vanliga i vanliga nagellack. Till skillnad från vanliga nagellack, är naturligt nagellack vatten-baserat, snarare än lösningsmedelsbaserade. Naturliga nagellack är fri från formaldehyd, toulene, artificiella färger, xylen, och ftalater, vilka alla är vanliga ingredienser i vanliga nagellack. Nej nagellack är helt naturligt, men den grupp spiken puts marknadsförs som "naturliga nagellack" minimera användningen av syntetiska ingredienser och kemikalier. Förutom sitt vatten bas, innehåller naturliga nagellack i allmänhet en liten mängd plast, vanligen i form av polyuretan eller sampolymerer, och naturliga färgämnen. Plasten används som bindemedel. Naturlig nagellack är solvent-free, eller använder lösningsmedel i små mängder, och är giftfri och luktfri. Det kommer inte band naturliga oljor från naglar och låt dem torka liksom effekterna av regelbunden spik emalj.

Vissa miljömål förespråkare och forskare ifrågasätter säkerheten hos dessa kemikalier. Ftalater, en grupp av industriella kemikalier som fungerar som mjukgörare, har kopplats till fosterskador och cancer. En ftalat kallas dibutylftalat (DBP) var kopplat till orsaka underutvecklade könsorgan och fertilitetsproblem hos nyfödda pojkar. En annan studie tyder på att kvinnor som arbetade i nagelsalonger hade minskat uppmärksamhet och kompetens behandling på grund av långvarig exponering för flyktiga organiska ämnen (VOC), som de hittade i vanliga spik emalj.

Forskare som hävdar att ftalater är säkra ofta hänvisar till en studie där de kemikalier som orsakat problem hos gnagare men inte hos primater, vilket innebär att kemikalier kan vara säkra för människor. Toulene anses giftig, som är en formaldehyd, som också är en känd carcinogen. Vissa människor säger att dessa kemikalier används i sådana mycket små mängder i nagellack att de inte orsakar några problem. Det är upp till konsumenterna att avgöra om de vill ha dessa kemikalier i de produkter de köper. Naturliga nagellack säljs till personer som vill undvika potentiellt toxiska ämnen och flyktiga organiska föreningar, men ändå inte vill kompromissa mode.

Giftfri nagellack kan ta längre tid att torka än vanlig nagellack och oftast når maximal hårdhet i fyra till sex timmar. Naturlig nagellack finns i många färger och i både lossnar och icke-lossnar stilar. Vissa polermedel kan tas bort med gnugga alkohol och vodka sprit i stället för traditionell nagellacksborttagare.

Det finns många veganska och ekologiska naturlig nagel puts tillgänglig. Vegan nagellack är vattenbaserad och fri från animaliska produkter som karmin, ett färgämne som gjorts av krossade skala insekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.