Vad är Musical Chairs?

Hela havet stormar är ett spel som innefattar musik, rörelse och lyssna, och används främst i skolor och på fester för barn. På fester är det ofta används bland ett antal spel, till exempel sätta svansen på åsnan och blindman's buff, som ger en möjlighet för att ta emot familjen att ge gåvor till gästerna. Vanligtvis kommer vinnaren av en rund få ett litet pris eller symboliska.

Spelar Musical Chairs
Att spela musik stolar, måste du ha någon anordning som musik. Detta kan vara ett piano att någon spelar, en CD-spelare eller någon annan enhet. En vuxen styr start och stopp av musik.

Spelet uppsättning kräver att en stol mindre än antalet spelare vara placerade i en cirkel med säten som är vända utåt. De kan också ordnas i två långa rader back-to-back. När musiken börjar, barn bildar en enda fil-line och marschera runt stolar i en riktning, antingen medurs eller moturs. De vuxna ger dem möjlighet att få känna av det, så plötsligt stannar musiken. Detta är en signal för varje barn att sitta i en stol så snabbt som möjligt. En spelare blir utan en stol, och är ute. En stol tas bort, barnen ställa sig upp och reformera sin linje, och återuppta marscherade när musiken börjar igen. Spelet fortsätter tills en av de sista två spelare sitter på den enda kvarvarande stol, och förklaras som vinnare.

Hänvisning till Musical Chairs in Advertising
Hela havet stormar refereras i ett 2007 KIA Motors kommersiella där en grupp av bilar är kretsade kring en tom parkeringsplats, med cirkus typ musik spelas på högtalare. Vid en given signal, är bilarna rätt att söka en parkeringsplats, men det finns ett utrymme för få till antalet bilar, så en bil är utelämnat. Det driver bort och som det kommersiella syften, bilarna tillbaka ut, startar musiken igen, bilarna en cirkel köra runt i tomma utrymmen på nytt, vilket innebär att omkring två av spelet är på väg att börja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.